• Hem
 • Sommarspelen 2021
Os 2021 Tokyo

Sommarspelen 2021 Tokyo

Sommarspelen 2021 äger rum i Tokyo, Japan mellan den 23 juli 2021 - 8 augusti. Totalt kommer spelen 2021 innehålla 33 sporter med totalt 324 olika grenar.

Sommarspelen 2021

Efter långa processer och många faser stod det till slut mellan tre olika städer att få arrangera sommarspelen 2021. Madrid, Istanbul och Tokyo. På IOK:s kongress i september 2013 kunde man tillslut bestämma sig för att Tokyo skulle bli arrangör för sommarspelen 2021. Till en början var tanken att Sommarspelen skulle ske under sommaren 2020 men pga Covid-19 har det framskjutits ett år.

 • Plats: Tokyo, Japan
 • Tid: 23 juli 2021 - 8 augusti 2021
 • Huvudarena: New National Stadium, Tokyo
 • Antal nationer: 207 (förväntade)
 • Antal grenar och sporter: 324 grenar i 33 sporter
 • Antal deltagande: 12 000+ (förväntade)
 • Klimat: 30’C dagstemperatur, 24’C nattemperatur

Bettingstugan kommer givetvis följa Olympiska Sommarspelen 2021. Förutom att ni kan ta del av all väsentlig information om Sommarspelen 2021 så hittar ni även speltips under hela perioden.

Speltips och betting

I och med vår expertis inom betting så kommer vi även dela med oss av våra kunskaper till Sommarspelen 2021. På Bettingstugan kan ni se vilka bettingsidor som är bäst för Sommarspelen samt vad som är viktigt att tänka på när man spelar på nätet.

Vanliga frågor till Sommarspelen 2021

Sommarspelen 2021 äger rum i Japan Tokyo och Japan mellan den 23 juli 2021 - 8 augusti. Nedan följer vanliga frågor till Sommarspelen 2021.

🤷‍♂️ När är Sommarspelen 2021?

Sommarspelen 2021 äger rum i Tokyo, Japan mellan den 23 juli 2021 - 8 augusti.

Fullständigt schema över Sommarspelen 2021

📺 Vilket tv-bolag och hur ser schemat ut för Sommarspelen 2021?

Discovery Networks Sweden. Vilket betyder att det kommer att gå att ses i Kanal 5, 9 och 11 samt Eurosport och Eurosport 2.

Här kan du få mer information om tv-tider och schema

🌏 Hur många nationer deltar i Sommarspelen 2021?

Hittills är över 12 000 atleter från 207 olika länder kvalificerade för Sommarspelen 2021. Det är den stora charmen med tävlingen är att deltagarna kommer från världens alla hörn och kvaliteten kan skilja oerhört mycket mellan de bästa och sämsta i de olika grenarna.

Läs om Sverige i Sommarspelen 2021

🤔 Hur tar jag del av speltips på Sommarspelen 2021?

Speltips kommer levereras genom våra suveräna tipsters som vi har jobbandes för oss. Så fort ett speltips kommer ut kommer du kunna ta del av det dels på vår hemsida men även här i sektionen Speltips.

👨‍🏫 Vilka spelbolag rekommenderar ni till Sommarspelen 2021?

Vi uppdaterar hela tiden vår syn på spelbolagen vad gäller att spela på Sommarspelen 2021. Gå in på vår sida om Spelbolag och Sommarspelen så får ni exakt information om vilka vi rekommenderar till detta event.

🥇 Vilka i Sverige har bäst medaljchanser i Sommarspelen 2021?

Armand Duplantis i stavhopp, Daniel Ståhl i diskus och Sarah Sjöström i simning är de deltagare som målas upp som störst guldfavorit. Bland medaljchanserna nämns framförallt de svenska fotbollsdamerna och brottaren Henna Johansson.

Läs mer om våra svenska medaljhopp

Sommarspelen 2021 Tokyo

Anläggningar och arenor

Sommarspelen 2021 kommer att utföras på över 30 olika arenor, varav 11 arenor är nybyggda för de olympiska sommarspelen. 28 av arenorna kommer ligga i närområdet till Tokyo och täcka de största sporterna. 

New National Stadium är huvudarena.

Arenan som det talas mest om och som kommer vara huvudarenan är New National Stadium, (Olympiastadion). Här kommer både öppning och avslutningsceremonin ske och även de största evenemangen som friidrott och fotbollsfinalerna kommer att spelas på den nya olympiastadion. 

Arenan tar 60 000 åskådare och är vid skrivande stund fortfarande under byggande process och förväntas stå klar år 2019. Nedanför listar vi några övriga arenor som man bör känna till.

 • Olympic Aquatics Center - Simning och simhopp. 18 000 åskådare.
 • Ariake Coliseum - Tennis. 20 000 åskådare.
 • Olympic Gymnastic Centre - Gymnastik. 12 000 åskådare.
 • Saitama Super Arena - Basket. 22 000 åskådare.
 • International Stadium Yokohama - Fotboll. 70 000 åskådare.
 • Saitama Arena - Fotboll. 69 000 åskådare.
Sommar OS 2021

Saitama Stadium, en av fotbollsarenorna i sommarspelen

TV-kanaler för Sommarspelen

Sändningarna kommer ske på Discoverys kanaler, Kanal 5, 9, 11 samt Eurosport. Huvudkanalen Kanal 5 kommer bli en renodlad olympisk-kanal dygnet runt de 16 dagar som tävlingarna pågår.

OS i sommar 2021 friidrott

Discovery Kanal 5 Sommarspelen 2021 Tokyo Japan

Spela på Sommarspelen 2021

Eftersom det Sommarspelen är världens största idrottsevenemang och världens näst största publiksport efter fotbolls VM vet spelbolagen att detta är ett ypperligt tillfälle att locka tills sig nya kunder. 

Bettingsidor kommer erbjuda mängder med erbjudanden, kampanjer och massor av odds för både nya och gamla kunder. 

  Kalle Berglund OS Tokyo 2021

  Kalle Berglund att ta sig till final är nog fint odds

  Vi på Bettingstugan kommer guida er i den djungeln av kampanjer. Dessutom kommer vi sätta flera av våra tipsters i arbeta under dessa veckor och förhoppningsvis bjuda på fina rekar till Sommarspelen.

  Sverige i Sommarspelen

  Sveriges Sommarspelen-trupp väljs ut av SOK tillsammans med landslagsledningarna i alla de olika idrotterna. Det är svårt att kvala in. För att en aktiv ska kunna bli uttagen ska man klara både internationella kvalreglerna och de svenska kriterierna för uttagning. 

  Angelica Bengtsson Stavhopp friidrott Tokyo OS 2021

  Angelica Bengtsson nämns bland teoretika medaljörer

  Så spelar du på Sverige i Sommarspelen 2021

  odds på sverige under sommarspelen 2021

  Odds på Sverige under Sommarspelen 2021

  Sommarspelen 2020 21 juni 2021

  Sommarspelen 2021 i Tokyo närmar sig och med det även våra förhoppningar om ett svenskt medaljregn. Det finns flera bra medaljchanser för vårt svenska landslag och här tar vi ... Läs mer

  Om Sommarspelen

  De olympiska sommarspelen är idag det överlägset största idrottsevenemanget i hela världen. I spelen deltar världens främsta atleter i över 300 olika grenar. Sommarspelen startades redan i antikens Grekland för ca 2700 år sedan och efter en längre paus återupptogs spelen år 1896 i Aten. De  arrangeras nu var fjärde år och pågår under sommaren vilket passar oss svenskar perfekt under ledigheten.

  Numera uppdelat i två olika arrangemang, vinterspelen och sommarspelen. Sommarspelen är och kommer alltid vara det största evenemanget och denna text kommer endast fokusera på det evenemanget. 

  Den ultimata tävlingen

  Totalt kommer spelen innehålla 33 sporter med totalt 324 olika grenar. De olympiska sommarspelen kommer alltså tillhandahålla världens alla stora sporter med deltagare från hela världen. Oavsett om du följer badminton eller endast sprintfinalen, är sommarspelen den ultimata tävlingen och det största man kan vinna för samtliga atleter.

  Upplev Sommarspelen på plats

  Att uppleva spelen på plats är något alla bör ha på sin bucket list. Visst är det trevligt att följa spelen från soffan, men att åka och uppleva evenemanget på plats är något alldeles extra. Att åka till Tokyo 2021 är ingen omöjlighet även om det kan kännas långt borta. Biljetter kommer finnas för svenskar och säljs via SOK:s partner CoSport.

  köp paket med biljetter, boende och mat inkluderat.

  Biljettförsäljningen är uppdelat i två olika faser, en intressefas och en live sales-fas. Förutom att köpa enskilda biljetter kommer det finnas möjlighet att köpa paket med biljetter, boende och mat inkluderat. Viktigt är att vara ute i god tid då efterfrågan till de olympiska sommarspelen är extremt stor.

  Att resa till Tokyo under covid-19

  Läs på ordentligt om ni tänker er att resa till Japan under Sommarspelen 2021. Regler och förhållningssätt ändras hela tiden.

  OS Japan 2021 Sommarspelen

  Kanske ta dig till Izu Velodrome och se klassiska velodromcyklingen

  Nya sporter Sommarspelen 2021

  Fem nya sporter gör entré till Sommarspelen 2021 i Tokyo.

  1. Baseboll/softboll

  Baseboll och softboll hade en inofficiell debut vid Sommarspelen i S:t Louis 1904, men det var först i Barcelona 1992 som idrotterna kom med på det officiella programmet. Baseboll har en lång historia som demonstrationssport innan de fick sin officiella status av IOK. Den sista olympiska turneringen spelades vid Sommarspelen i Peking 2008 då Sydkorea vann guld. Därefter åkte idrotterna ur Sommarspelen-programmet. I Tokyo 2021 blir det comeback på den olympiska arenan.

  2. Skateboard

  Skateboard sägs ha ursprung i Californien under 1940-talet då man började sätta metallhjul på träplankor för att åka på. Idag är det en bedömningssport där åkaren försöker göra så spektakulära och svåra trick som möjligt. Under Sommarspelen tävlar deltagarna i tävlingsformen Park och street.

  Tokyo 2021 sommarspelen nya sporter

  Skateboard får äntligen Sommarspelsstatus

  2. Karate

  Karate gör Sommarspel-debut i sitt eget hemland, Japan!

  "Vi är naturligtvis mycket glada. Det här är ett stort erkännande och en möjlighet att kunna sätta mer ljus på vår idrott och alla dess fördelar, - med förhoppning om att fler i förlängningen upptäcker karate"

  Urban Andersson, Ordförande i svenska Karateförbundet

  4. Klättring

  Klättring dyker upp på Sommarspelen-programmet i Tokyo 2020. Deltagarna ställer upp i alla tre discipliner: speed, boulder och lead. Den sammanlagda poängen räknas in och sen utses en vinnare.

  OS i Japan Tokyo 2021

  Klättring är en av de nya grenarna till Sommarspelen 2020

  5. Surfing

  Surfing sägs ha uppkommit på Hawaii och Tahiti redan så tidigt som 400-talet. När man tävlar i surfing i dag så gäller det att få högst poäng genom att surfa på en våg. Under Sommarspelen i Tokyo tävlar man i shortboard.

  Extrema värmen i Japan

  Den som vill följa Sommarspelen i maraton live måste vara morgonpigg! Loppen startar redan vid klockan 06.00 lokaltid, vilket alltså är 23.00 svensk tid. Detta för att undvika den värsta hettan i Tokyo. Här hemma i TV-soffan blir det en sen kväll i soffan!

  – Det blir en utmaning framförallt för maratonlöparna. Men vi är förberedda, säger friidrottens förbundskapten Karin Torneklint.
  OS 2021 Tokyo TV Marathon

  Spelbolag till Sommarspelen 2021

  Spelbolagen slåss om att få dig som kund och det kommer finna många fina bonusar, kampanjer, gratisspel eller oddsboostar att ta del av. Vi komma ranka de olika bolagens utbud, odds samt användarvänlighet och ta fram ett bra utbud för dig som vill testa andra sidor under spelens gång.

  Maskotar i Sommarspelen

  Miraitowa är spelens maskot

  Spelens maskot heter Miraitowa. Namnet är en sammansättning av de två japanska orden "Mirai" (framtid) och "towa" (evighet). Miraitowa har samma färg och mönster som finns i spelens logotyp. 

  Maskotens personlighet är plockat från ett traditionellt japanskt ordspråk och betyder ungefär att ta lärdom från historien och utveckla nya kunskaper därifrån. Maskoten har en stark känsla för rättvisa och är väldigt atletisk. Den har en superkraft som innebär att den kan förflytta sig överallt i ett ögonblick.