Speltips Bologna - Juventus

Bild från Bildbyrån

Intensiv kvällsmatch mellan Bologna och Juventus

Mycket intressant match när Juventus åker till Bologna för att försöka plocka hem tre poäng.

Hemmalaget Bologna har gjort en ok säsong och är placerade mitt i tabellen. När Bologna spelar som bäst är de riktigt jobbiga att möta. Tränaren Sinisa Mihajlovic förespråkar en hög och aggressiv press där man inte vill ge sina motståndare tid med boll. När man anfaller får man alltid med sig mycket folk i boxen när Orsolini skär in från sin högerkant för att slå inlägg med sin fina vänsterfot. Bologna brukar nästan alltid rivstarta sina matcher. Det är full fart både i anfall men även i försvar där man som sagt är väldigt aggressiva. Det är ingen slump att Bologna leder varningsligan i Italien.
Detta är en av anledningarna till mitt något annorlunda spel denna gången.

Jag spelar kort före 25:00 minuten till 1.83 på Bet365. Detta är ett spel med små marginaler så jag drar ner mina units till 3 av den anledningen. Det är väldigt ovanligt med kort innan minut 10 i matcherna vilket ger oss en realistisk lucka på 15 minuter att få in spelet på.

Juventus har blivit väldigt kritiserade efter deras förlust i cupfinalen mot Napoli. Man är inte lika mycket kritiserade för resultatet som man är för den svaga insatsen. Juve hade inte en av sina bättre kvällar och hade stora problem i spelet. Napoli vann klart rättvist. Jag kan tänka mig att Juventus vill visa vad man går för mot Bologna och visa att den svaga insatsen i finalen mer var en tillfällighet än en permanent dipp. Man har dessutom Lazio som flåsar dem i nacken med en poäng mindre. Jag tror att Juventus precis som Bologna kommer inleda aggressivt och i ett högt tempo. Jag blir inte förvånad om Juventus gör en bra match och vinner övertygande. Det är av den anledningen jag inte vågar spela över 5.5 kort och väljer istället ett spel baserat på tidiga kort. Om Juventus avgör matchen tidigt blir det svårt för korten att komma i slutet.

Den sista faktorn till mitt spel är kvällens domare Gianluca Rocchi. En man jag faktiskt festat med. Han är en av ligans kortgladaste domare med 75 gula och 5 röda på sina 12 matcher denna säsongen. Det mest intressanta rent statistiskt är att han i 8 av 12 matcher dragit upp kortet innan 25:00 minuten. Han brukar vara väldigt snabb med att dra upp dem helt enkelt. Många domare gillar att hålla i korten i början för att sen gå loss mot slutet. Rocchi väljer oftast att börja med dem för att visa spelarna vad han inte kommer att tolerera. Jag hoppas att han fortsätter vara lika snabb med korten som med drinkarna i baren.