Speltips Luke Littler vs Michael Smith

Bild från Bildbyrån

Självklart har vi ett spel på första semin

Trots att vi har en vecka kvar innan slutspelet ska avgöras i dartens Premier League så finns det massor av spel ute och en hel del värde. Det svåra är inte att hitta bra spel utan att sortera ut vilka man ska spela. Jag kommer nog lägga några bets i båda matcherna och har hittat ett som sticker ut i mötet mellan världstvåan Michael Smith och VM-finalisten, 17-åringen Luke Littler.

SpelTorsten om Luke Littler vs Michael Smith

Luke Littler är favorit i detta möte, inte konstigt med tanke på att han vann serien och Smith säkrade denna plats i den sista omgången när han slog Nathan Aspinall i kvartsfinal och köper väl favoritskapet men faktum är att Michael Smith har bättre inbördes och vunnit fler matcher mot Littler. Vi behöver väl inte gå in så mycket mer på Littler mer än att han just nu är bäst i världen tillsammans med regerande värlsmästaren Luke Humphries.

Michael Smith har vi tagit position på att han ska vinna denna turnering till fina oddset 6.5x och ni kan läsa mer om det här. Engelsmannen som tillsammans med Luke Humphries kommer representera England i kommande World Cup (går efter ranking) är lite väl stor underdog i detta möte och ser givetvis ett värde att spela honom som vinnare i denna matchen (vilket jag kommer göra men det är inte speltipset). 

SPELTIPS

Speltipset blir däremot en specialare där jag väljer att spela ett överspel på avslutning från Michael Smith. Vi får i skrivande stund 1.80x på att han avslutar ett leg på över 110.5 vilket jag anser är mycket spelbart. I den sista veckan av Premier League kunde alltså Smith säkra avancemang efter att ha vunnit mot Nathan Aspinall i kvartsfinal och det gjorde han genom att bryta vid ställningen 4-3 med en 136 checkout. Det följdes upp mot Littler i semifinalen med en 156 checkout i pressat läge för att sen dundra in en 140 checkout i finalen mot Humphries.

Lite statistik från Premier League denna säsongen.

  • Flest 100+ Checkouts (21st på 33 matcher)
  • Högst veckosnitt 106.2 på checkouts
  • Flest gånger högsta checkout för kvällen (5/16 kvällar)
  • Två gånger fick han in den högsta checkouten 170

Då kastades grundserien först till sex legs nu i semifinalerna kastar de till tio så vi har ännu större chans att få in den då det kan bli nästan dubbelt så många leg.

Spelet finner ni under checkouts/avslutningar hos x3000.

ODDS SPELAT HOS x3000