Stryktipset idag » Lördag 20 juli » Analys, Tips & Förslag
Speltips Stryktipset » Lördag 20/7

Stryktipset idag 20/7 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 20 juli hos Svenska Spel. Nu med sex miljoner i jackpot.

🔩 Kupongens spik

 • Malmö FF

💥 Kupongens skräll

 • Helsingborg

1. AIK - Helsingborg X2

Två lag som kommer med gott självförtroende inför matchen där AIK gjorde en stark insats senast mot Elfsborg och tog sig i veckan vidare i Europa League efter vinsten mot Ararat. Helsingborg har tagit sju poäng på sina tre senaste med Henke Larsson som tränare och även om de spelmässigt inte lyft sig jättemycket behöver de poängen. AIK ska såklart vara klara favoriter här men jag tycker favoritskapet blivit för stort och jag håller inte med om att AIK ska ha över 70% chans till seger. Miljonjackpot och X2 spelas.

2. Örebro - Falkenberg X2

Även här tycker jag favoritskapet blivit för stort på hemmafavoriterna Örebro som kommer till spel med fyra raka förluster i ryggen. Falkenberg tog en stark pinne senast mot Göteborg och har endast en förlust på sina fem senaste. Det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag och även om Örebro ska vara favoriter ska de inte ha över 50% chans till seger enligt mig. X2 spelas.

3. Sundsvall - Häcken 2

Sundsvall går fortsatt trögt och kommer få en väldigt jobbig höst nu när även Eskileinen är såld och det känns nästan som klubben förbereder sig för spel i Superettan kommande säsong. Häcken blandar och ger men kommer från en stark insats senast hemma mot Örebro. Trots bortaplan ska Häcken vara klara favoriter med över 50% chans till seger. Tvåan spikas.

4. Degerfors - GAIS 1X

Degerfors trampar på strax bakom bottenstriden och måste börja rada upp vinster för att verkligen utmana om en topp tre placering. GAIS kommer med fem raka förluster och sparkade i veckan Bosko Orovic vilket kändes rimligt. Degerfors ska ses som klart bättre och har en tung hemmafördel här. Finner inget större spelvärde men 1X bör vi sitta trygga på.

5. Dalkurd - Varberg 2

Dalkurd är helt omöjliga att värdera då laget blandar något enormt i sina prestationer. Laget tog uppehåll med en 1-6 förlust hemma mot Västerås men vann senast med 5-1 borta mot GAIS. Nu får de besök av seriens klart bästa lag Varberg som inledde hösten med en stabil seger hemma mot Degerfors och inget talar för att Varberg skulle tappa sin serieledning i höst. Varberg är favoriter och nu när de är streckade som underdogs är det läge att kliva på tvåan.

6. BP - Norrby 1X2

Väldigt oviss match. I grunden håller jag BP som ett bättre lag än Norrby men det är svårt att stå fast vid den åsikten när BP ligger sist med 13 poäng upp till ligasexan Norrby. Gästerna Norrby ska nog ändå ses som det bättre laget men på Grimsta ska BP gå in som knappa favoriter. Ni hör, väldigt ovisst och jag har ingen större take på någon sida. Helgardering känns bäst.

7. Frej - Örgryte 2

Två lag vars formkurvor pekar åt två helt olika håll. Frej kommer med fyra raka förluster samtidigt som Örgryte har en resultatrad på 4-1-0 på sina fem senaste och har dessutom inte släppt in ett enda mål på dessa matcher. Trots bortaplan ska ÖIS vara klara favoriter och ska enligt mig ha över 50% chans till seger. Till 46% är tvåan en bra spik.

8. Philadelphia - Chicago 1X

Här ska det vara stor skillnad i kvalité när ligatvåan Philadelphia tar emot bottenlaget Chicago och det skiljer 13 poäng mellan lagen efter 22 omgångar. Båda lagen kommer förvisso med relativt svag form med endast en vinst på sina senaste fem för båda lagen men på hemmaplan ska Union vara klara favoriter. Jag tycker dock värderingen sitter ganska bra och finner inget större värde. 1X ska räcka långt.

9. Göteborg - AFC Eskilstuna 1X

Göteborg fick bara med sig en poäng från Falkenberg senast efter ett sent insläppt mål. Men insatsen var stark och på hemmaplan mot ett annat bottenlag i form av AFC ska Göteborg få ett stort favoritskap. AFC verkar dock ha vaknat till liv och har inlett hösten starkt med bland annat ett kryss mot Djurgården och senast en vinst hemma mot Kalmar. Jag tror dock Göteborg kommer att studsa tillbaka men tar med krysset. 1X spelas.

10. Malmö FF - Sirius 1

Kupongens största favorit och det är lätt att förstå varför när Malmö tar emot ett skadeskjutet Sirius. Sirius gjorde förvisso en bra match senast mot Helsingborg och förtjänade att få med sig en poäng där trots ett stort manfall. Men den här uppgiften är för stor och jag tror det kommer vara spel mot ett mål i denna match. Spikar ettan och går vidare.

11. Norrköping - Östersund 1X

Lagen möttes redan förra veckan uppe i Östersund där hemmalaget tog tre poäng efter ett sent segermål. Norrköping är inne i ett tufft spelschema med Europa League kvalet där laget spelade match redan i torsdags. Hur som helst ska Peking ändå gå in som klara favoriter här på hemmaplan men jag lyfter en liten varningsflagg och det är ingen favorit jag vill spika. Utgår från 1X men helgardera om du har råd.

12. Mjällby - Halmstad 2

Här håller jag inte med svenska folket om Mjällbys favoritskap där hemmalaget är streckade till över 40% på kupongen. Mjällby placerar sig förvisso åtta poäng före Halmstad och har nu hemmafördel men jag håller fortfarande Halmstad som det bättre laget. Spelbolagen ger gästerna favoritskapet och då ska tvåan till 32% vara bra här. Krysset tas med på det större systemet.

13. Öster - Trelleborg 1

Två lag som har kapacitet att vara ett topplag men som båda haft en svag säsong och slåss istället i bottenstriden. Trots att tabellen säger det motsatta håller jag Öster som det bättre laget och någon gång måste laget börja vinna. Spelbolagen ger Öster strax över 50% chans till seger vilket känns rimligt och till 46% känns som en bra spik. Men även här tas krysset med på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. AIK - Helsingborg X2
 2. Örebro - Falkenberg X2
 3. Sundsvall - Häcken 2
 4. Degerfors - GAIS 1X
 5. Dalkurd - Varberg X2
 6. BP - Norrby 1X2
 7. Frej - Örgryte 2
 8. Philadelphia - Chicago 1X
 9. Göteborg - AFC Eskilstuna 1X
 10. Malmö FF - Sirius 1
 11. Norrköping - Östersund 1X2
 12. Mjällby - Halmstad X2
 13. Öster - Trelleborg 1X

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
1 juni
12:00
CR4ZY - Giants
CS:GO
Spel: Gigants vinnare
 
1 juni
17:00
FC Minsk - Slutsk
Fotboll
Spel: Över 10.5 hörnor
 
1 juni
19:00
FC Brno - Dukla Praha
Fotboll
Spel: Båda lagen gör mål + över 2.5
 
1 juni
20:30
FC Köln - Leipzig
Bundesliga
Spel: Köln över 4.5 hörnor
 
1 juni
21:00
Jamie Hughes vs. Jose de Sousa
Dart
Spel: Jose de Sousa -1.5 HC
 
2 juni
19:15
Vitality - NiP
CS:GO
Spel: Vitality vinnare
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Ta del av riskfria pengar på Trav & Jägersro

1 juni 2020

TISDAG - Riskfritt spel i Jägersro. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer

250 kronor riskfritt på Trav i Visby

MÅNDAG - Riskfritt spel i Visby. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer

De vinner allsvenskan - enligt spelbolagen!

Allsvenskan 29 maj 2020

Allsvenskan har fått grönt ljus att återupptas. Tidigast 14 juni kan vi se våra lag spela igen men redan nu vet vi hur favoriterna till serieseger ser ut. Ta del av listan här och ... Läs mer

Helgens trippel med Bundesligadominans!

Bundesliga 29 maj 2020

Vår expert Jonas Weimer går väldigt bra på hemsidan och har träffat 16 av de senaste 20 speltipsen. Vi har bett vår tipster sätta ihop en trippel åt oss från Europas öppnade ligor ... Läs mer

Superodds på Dormund mot Schalke! 10 x pengarna!

Bundesliga 13 maj 2020

LÖRDAG - Fantastiska nyheter! Bundesliga är tillbaka denna fina helg! Och med det följer även trevliga kampanjer från Unibet. Här kommer en man absolut inte vill missa, eller vad ... Läs mer