Stryktipset idag » Lördag 20 juli » Analys, Tips & Förslag
Speltips Stryktipset » Lördag 20/7

Stryktipset idag 20/7 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 20 juli hos Svenska Spel. Nu med sex miljoner i jackpot.

🔩 Kupongens spik

 • Malmö FF

💥 Kupongens skräll

 • Helsingborg

1. AIK - Helsingborg X2

Två lag som kommer med gott självförtroende inför matchen där AIK gjorde en stark insats senast mot Elfsborg och tog sig i veckan vidare i Europa League efter vinsten mot Ararat. Helsingborg har tagit sju poäng på sina tre senaste med Henke Larsson som tränare och även om de spelmässigt inte lyft sig jättemycket behöver de poängen. AIK ska såklart vara klara favoriter här men jag tycker favoritskapet blivit för stort och jag håller inte med om att AIK ska ha över 70% chans till seger. Miljonjackpot och X2 spelas.

2. Örebro - Falkenberg X2

Även här tycker jag favoritskapet blivit för stort på hemmafavoriterna Örebro som kommer till spel med fyra raka förluster i ryggen. Falkenberg tog en stark pinne senast mot Göteborg och har endast en förlust på sina fem senaste. Det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag och även om Örebro ska vara favoriter ska de inte ha över 50% chans till seger enligt mig. X2 spelas.

3. Sundsvall - Häcken 2

Sundsvall går fortsatt trögt och kommer få en väldigt jobbig höst nu när även Eskileinen är såld och det känns nästan som klubben förbereder sig för spel i Superettan kommande säsong. Häcken blandar och ger men kommer från en stark insats senast hemma mot Örebro. Trots bortaplan ska Häcken vara klara favoriter med över 50% chans till seger. Tvåan spikas.

4. Degerfors - GAIS 1X

Degerfors trampar på strax bakom bottenstriden och måste börja rada upp vinster för att verkligen utmana om en topp tre placering. GAIS kommer med fem raka förluster och sparkade i veckan Bosko Orovic vilket kändes rimligt. Degerfors ska ses som klart bättre och har en tung hemmafördel här. Finner inget större spelvärde men 1X bör vi sitta trygga på.

5. Dalkurd - Varberg 2

Dalkurd är helt omöjliga att värdera då laget blandar något enormt i sina prestationer. Laget tog uppehåll med en 1-6 förlust hemma mot Västerås men vann senast med 5-1 borta mot GAIS. Nu får de besök av seriens klart bästa lag Varberg som inledde hösten med en stabil seger hemma mot Degerfors och inget talar för att Varberg skulle tappa sin serieledning i höst. Varberg är favoriter och nu när de är streckade som underdogs är det läge att kliva på tvåan.

6. BP - Norrby 1X2

Väldigt oviss match. I grunden håller jag BP som ett bättre lag än Norrby men det är svårt att stå fast vid den åsikten när BP ligger sist med 13 poäng upp till ligasexan Norrby. Gästerna Norrby ska nog ändå ses som det bättre laget men på Grimsta ska BP gå in som knappa favoriter. Ni hör, väldigt ovisst och jag har ingen större take på någon sida. Helgardering känns bäst.

7. Frej - Örgryte 2

Två lag vars formkurvor pekar åt två helt olika håll. Frej kommer med fyra raka förluster samtidigt som Örgryte har en resultatrad på 4-1-0 på sina fem senaste och har dessutom inte släppt in ett enda mål på dessa matcher. Trots bortaplan ska ÖIS vara klara favoriter och ska enligt mig ha över 50% chans till seger. Till 46% är tvåan en bra spik.

8. Philadelphia - Chicago 1X

Här ska det vara stor skillnad i kvalité när ligatvåan Philadelphia tar emot bottenlaget Chicago och det skiljer 13 poäng mellan lagen efter 22 omgångar. Båda lagen kommer förvisso med relativt svag form med endast en vinst på sina senaste fem för båda lagen men på hemmaplan ska Union vara klara favoriter. Jag tycker dock värderingen sitter ganska bra och finner inget större värde. 1X ska räcka långt.

9. Göteborg - AFC Eskilstuna 1X

Göteborg fick bara med sig en poäng från Falkenberg senast efter ett sent insläppt mål. Men insatsen var stark och på hemmaplan mot ett annat bottenlag i form av AFC ska Göteborg få ett stort favoritskap. AFC verkar dock ha vaknat till liv och har inlett hösten starkt med bland annat ett kryss mot Djurgården och senast en vinst hemma mot Kalmar. Jag tror dock Göteborg kommer att studsa tillbaka men tar med krysset. 1X spelas.

10. Malmö FF - Sirius 1

Kupongens största favorit och det är lätt att förstå varför när Malmö tar emot ett skadeskjutet Sirius. Sirius gjorde förvisso en bra match senast mot Helsingborg och förtjänade att få med sig en poäng där trots ett stort manfall. Men den här uppgiften är för stor och jag tror det kommer vara spel mot ett mål i denna match. Spikar ettan och går vidare.

11. Norrköping - Östersund 1X

Lagen möttes redan förra veckan uppe i Östersund där hemmalaget tog tre poäng efter ett sent segermål. Norrköping är inne i ett tufft spelschema med Europa League kvalet där laget spelade match redan i torsdags. Hur som helst ska Peking ändå gå in som klara favoriter här på hemmaplan men jag lyfter en liten varningsflagg och det är ingen favorit jag vill spika. Utgår från 1X men helgardera om du har råd.

12. Mjällby - Halmstad 2

Här håller jag inte med svenska folket om Mjällbys favoritskap där hemmalaget är streckade till över 40% på kupongen. Mjällby placerar sig förvisso åtta poäng före Halmstad och har nu hemmafördel men jag håller fortfarande Halmstad som det bättre laget. Spelbolagen ger gästerna favoritskapet och då ska tvåan till 32% vara bra här. Krysset tas med på det större systemet.

13. Öster - Trelleborg 1

Två lag som har kapacitet att vara ett topplag men som båda haft en svag säsong och slåss istället i bottenstriden. Trots att tabellen säger det motsatta håller jag Öster som det bättre laget och någon gång måste laget börja vinna. Spelbolagen ger Öster strax över 50% chans till seger vilket känns rimligt och till 46% känns som en bra spik. Men även här tas krysset med på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. AIK - Helsingborg X2
 2. Örebro - Falkenberg X2
 3. Sundsvall - Häcken 2
 4. Degerfors - GAIS 1X
 5. Dalkurd - Varberg X2
 6. BP - Norrby 1X2
 7. Frej - Örgryte 2
 8. Philadelphia - Chicago 1X
 9. Göteborg - AFC Eskilstuna 1X
 10. Malmö FF - Sirius 1
 11. Norrköping - Östersund 1X2
 12. Mjällby - Halmstad X2
 13. Öster - Trelleborg 1X

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-81910

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
19 okt.
15:15
Leksand - Djurgården
SHL
Spel: Leksand vinner inklusive övertid och straffar
 
19 okt.
15:15
Färjestads BK - Luleå HF
SHL
Spel: FBK -1
 
19 okt.
16:00
Wolverhampton - Southampton
Premier League
Spel: 1
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: Bournemouthvinst & BLGM
 
19 okt.
16:00
Luton - Bristol City
Championship
Spel: X2 + över 1,5 mål
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: BLGM Bournemouth vinst
 
20 okt.
15:00
Hammarby - Malmö FF
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål och båda lagen gör mål
 
20 okt.
15:00
Falkenberg - AIK
Allsvenskan
Spel: Falkenberg över 3,5 hörnor
 
20 okt.
17:30
IFK Norrköping - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: IFK Norrköping -1 (asian handicap)
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på SHL - Spela för 250 kr riskfritt!

SHL 18 oktober 2019

I helgen erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Färjestad - Luleå. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 18 oktober 2019

Landskamperna slut för denna gång och nu väntar engelska matcher på kupongen igen. Dessutom 12 miljoner i jackpot! Låt Bettingstugans experter Anders Limpar och Mattias Folkesson ... Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - Delta i vår snöboll!

18 oktober 2019

I helgen kör vi igång med en ny snöboll och denna gång maxar vi priset rejält. Denna gång får vinnaren hela 20 000 kr (!) i presentkort. Reglerna är enkla, skapa konto/eller logga ... Läs mer

Riskfritt spel till Man Utd v Liverpool

Premier League 18 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Manchester United - Liverpool. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 ... Läs mer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer