Tyskland VM 2022 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Germany

Tyskland

Efter en svag period törstar stornationen Tyskland efter nya framgångar. Laget gjorde ett väldigt bra kval, har en stark trupp och kommer att sikta på medalj i VM. Hamnar man åter på en pallplats efter nästan ett decennium utanför?

Grupp E - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
SpanienSpanien0000+-00
TysklandTyskland0000+-00
JapanJapan0000+-00
Costa RicaCosta Rica0000+-00

📅 Tysklands spelschema i VM 2022

 • Onsdag 23e November kl 14:00 Tyskland - Japan
 • Söndag 27e November kl 20:00 Spanien - Tyskland
 • Torsdag 1:a December kl 20:00 Costa Rica - Tyskland

💰 Bästa odds Tyskland Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Tyskland i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-2-3-1

 • Målvakt: Neuer
 • Försvarare: Kehrer, Sule, Rudiger, Kimmich
 • Mittfält: Gundogan, Goretzka
 • Anfall: Sane, Muller, Havertz, Gnabry

  ⭐ Tysklands tre största stjärnor

  Kai Havertz

  Havertz har gått från talang till stjärna i klubblaget Chelsea där han under senaste säsongen fått agera forward. Havertz som i grunden är en offensiv mittfältare har visat prov på sin mångsidighet där han ger tränaren flera möjligheter att använda honom. Havertz är en teknisk och klok spelare som gör det mesta rätt. Han har dessutom visat sig vara giftig framför mål och stod för 8 fullträffar för sitt Chelsea i Premier League. Höll självaste Lukaku på bänken under stora delar av säsongen. Havertz blir ett frekvent inslag i Tysklands stjärnspäckade lag.

  Kai Havertz Tyskland anfallare VM 2022

  Kan målformen i klubblaget hålla i sig även under VM för Havertz?

  Ilkay Gundogan

  Gundogan har med åren blivit en av de bästa på sin position. Liraren som till vardags spelar i mästarlaget Manchester City har en tongivande roll i både klubblag som landslag. Med sina precisa passningar och kloka spelsätt styr han spelet med bravur. Gundogan som kommer att agera balansspelare för ett framåttungt Tyskland är själv väldigt målfarlig när han smyger med i anfallen. Stod för fina 8 mål för Man City i Premier League men även för 5 mål för Tyskland i VM-kvalet. Gundogan är kanske den spelare i Tyskland som är svårast att ersätta och därmed blir han extremt viktig för laget i VM.

  Ilkay Gundogan mittfaltare Tyskland VM 2022 grupp E

  Gundogan är ovärderlig för Tysklands speluppbyggnad samt poängproducering

  Serge Gnabry

  Ytterspringaren från Bayern Munchen blir bara bättre med åren. Den numera 26 årige Gnabry har de senaste åren varit en nyckelspelare för såväl klubblag som sitt landslag. Gnabry är en teknisk och kvick ytter som utvecklats till en riktigt poängmaskin. Gnabry levererar både mål och assist ifrån sin högerkant och kommer att ge samtliga motståndare mycket huvudbry. Gjorde 14 mål för Bayern under den gångna säsongen samt 5 mål för landslaget i VM-kvalet. Gnabry som dessutom är taktiskt anpassningsbar är en viktig kugge i det tyska maskineriet.

  Serge Gnabry anfallare Tyskland VM 2022

  Gnabry väntas ta platsen på Tysklands högerflank

  💰Tysklands största talang - Jamal Musiala

  Jamal Musiala

  Den 19 år unga talangen som mer och mer börjar spela till sig en ordinarie plats i Bayern Munchen har tagit stora kliv i utvecklingen. Trots den rådande konkurrensen i det tyska landslaget har Musiala i VM-kvalet fått delta i hela 6 matcher. Imponerade för den unga magikern. Musiala är likt Sane och Gnabry en snabb och teknisk offensiv mittfältare som gör sig bäst på den sista tredjedelen av planen. Stod för 5 mål och 5 assister på 30 matcher i ett stjärnspäckat Bayern Munchen den gångna säsongen. Musiala bör få möjlighet att delta i sitt första VM i Qatar.

  Musiala talang Tyskland VM 2022

  Blir det ett internationellt genombrott för talangfulla Musiala i VM?

  ✈️ Tysklands VM-trupp 2022

  Truppen har ännu inte spikats.

  Analys av Tysklands VM-trupp 2022

  Tyskland kallas för maskinen av en anledning. Det är ett landslag som är vana vid att vinna och ständigt konkurrera med de bästa. Laget har en fantastisk generation med överflöd av duktiga mittfältare. Det är kvalité rakt igenom med fokus på offensiv kraft. Ska man lyfta fram några frågetecken med detta landslag så skulle det vara avsaknaden av en riktig striker. Man har Werner på topp som varvas med Havertz och Muller som ju inte är renodlade anfallare. Utöver det håller försvaret inte samma nivå som resten av laget.

  🌎 Tysklands VM-kval 2022

  Tyskland fick en tidig väckarklocka i VM-kvalet då man förlorade hemma mot Nordmakedonien. Efter det tog man sig samman och gick som tåget igenom resten av kvalet. Man vann de återstående matcherna med den förkrossande målskillnaden 36-4 på endast 10 matcher. I slutändan vann man sin grupp med hela 9p ner till tvåan vilket gav dem en lättförtjänt biljett till VM.

   Tyskland VM kval 2022

   📽 Bettingstugans videoklipp på Spanien

   Se Tysklands rekordhöga kross av Liechtenstein i VM-kvalet.

   Bettingstugan tippar om odds på Tyskland i VM 2022

   Tips på Spanien
   Sanel Hrnjic

   Sanel Hrnjic

   Tyskland har ett väldigt spännande lag med största styrkan i det offensiva spelet. Kantspelarna håller världsklass och blir ett fruktat vapen under mästerskapet. Får man till balansen mellan anfall och försvar kan det bära frukt. Målskyttet fördelas på många spelare vilket gör laget väldigt svårstoppat. Tyskland kan bli en av utmanarna till guldet

   Spelat Tyskland att vinna VM till hela 13 gånger insatsen på Betsafe