Japan

Japan

Japan infriade förväntningarna och tog sig till VM. Väl här har man hamnat i tuffa grupp E och bör få svårt att avancera. Laget är dock talangfullt och kommer inte ge sig utan en hård kamp.

Grupp E - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
JapanJapan3201+-06
SpanienSpanien3111+64
TysklandTyskland3111+14
Costa RicaCosta Rica3102-83

Bettingstugan analyserar Japan i Fotbolls-VM 2022

📅 Japans spelschema i VM 2022

 • Onsdag 23:e November kl 14:00 Tyskland - Japan 1-2
 • Söndag 27:e November kl 11:00 Japan - Costa Rica
 • Torsdag 1:a December kl 20:00 Japan - Spanien

Läs om Japans matcher i Fotbolls-VM 2022

Kai Havertz

Inför Tyskland - Japan VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 september 2022

Det är dags för Tysklands premiär i Fotbolls-VM 2022. En batalj där tyskarna är gigantiska favoriter mot Japan, som väntas få det oerhört tufft i den här högintressanta ... Läs mer

Japan fans

Inför Japan - Costa Rica VM 2022

Fotbolls VM 2022 23 november 2022

Japan stod för en fantastisk insats när man besegrade Tyskland med 2-1. Lika fantastiskt var det inte några timmar senare när Costa Rica förlorade med 7-0 mot Spanien. Nu ska ... Läs mer

Unai Simon

Inför Japan - Spanien VM 2022

Fotbolls VM 2022 7 september 2022

Grupp E ska avgöras. En av matcherna som spelas under torsdagen utgörs av Japan-Spanien. Här är spanjorerna skyhöga favoriter. Lyckas Spanien palla för pressen? Läs allt inför ... Läs mer

💰 Bästa odds Japan Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Japan i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-2-3-1

 • Målvakt: Gonda
 • Försvarare: Sakai, Itakura, Yoshida,, Nagatomo
 • Mittfält: Ito, Tanaka, Kamada Endo, Kuba
 • Anfall: Maeda

  ⭐ Japans tre största stjärnor

  Takumi Minamino

  Liverpools super-sub Minamino är mest känd för sin fina teknik och fart. Det är en finurlig spelare som både kan hitta precisa inspel samt slå sin gubbe i 1 mot 1 situationer. En bra poängspelare som gör sig bäst på sista tredjedelen av planen. Har haft svårt att ta en plats i Liverpool men ändå gjort det väl godkänt de gånger han fått speltid. Stod för 10 mål på 20 matcher i Liverpooltröjan den gångna säsongen. I landslaget är Minamino den klart viktigaste spelaren där han bidrar enormt till lagets offensiv. Kvitterade ut 10 mål och 2 assist för Japan under VM-kvalet och blir oersättlig i slutspelet.

  Minamino Liverpool Japan VM 2022 mittfalt

  Minamino axlar ett stort offensivt ansvar för sitt Japan

  Wataru Endo

  Endo är en stabil defensiv mittfältare som till vardags håller till i Bundesligalaget Stuttgart. Han har cementerat sin plats som balansspelare i såväl klubblag som landslag. En evighetsmaskin som aldrig tycks ta slut. Missade endast 2 matcher för Stuttgart de två senaste säsongerna. Endo är en löpvillig aggressiv spelare som även har bra fötter. Han visar att han är en okej poängspelare med sina fyra mål och två assist för klubblaget den gångna säsongen. Endo är en väldigt viktig kugge för Japan där han binderihop backlinjen och mittfältet på ett lysande sätt.

  Wataru Endo Japan mittfalt VM 2022 grupp E

  Tuffingen Endo kommer få slita hårt på det Japanska mittfältet

  Junya Ito

  Ytterspringaren från belgiska laget Genk är en riktig poängmaskin. Ito kombinerar snabbhet och teknik på ett briljant sätt och tar sig oftast förbi sina motståndare på sin högerkant. Har blivit en nyckelspelare för topplaget Genk där han ofta kvitterar ut tvåsiffrigt i såväl mål som assistkolumnen. I landslaget fyller han en viktig funktion och avlastar Minamino på ett föredömligt sätt. Stod för fina 6 mål och 2 assist för sitt Japan i VM-kvalet vilket visar prov på spelarens giftighet. Ito kompletterar Minamino och göra Japan farliga på båda kanter.

  Junya Ito anfall Japan VM 2022

  Kreativa Ito blir ytterst viktig för Japans anfallsspel i VM

  💰Japans största talang - Kubo

  Takefusa Kubo

  Den 20 år unga magikern som tillhör Real Madrid men som varit utlånad till Mallorca är en väldigt charmig och underhållande spelare. Kubo är en liten, snabb, teknisk spelare som är mästerlig på små ytor. Hans låga tyngdpint gör det väldigt svårt för motståndare att komma åt honom utan att foula. Trots sin ringa ålder har Kubo redan hunnit med tre säsongen i La Liga, samtliga på lån. Spelaren fungerar bäst i en fri roll i den offensiva tredjedelen men lirar även ofta på en kant. För att ta ytterligare kliv i utvecklingen behöver Kubo bättre på sin poängproduktion. Han bör få speltid i VM och möjligheten att visa upp sig ifrån sin bästa sida.

  Kubo talang Japan VM 2022 grupp E

  Kommer talangen Kubo få chansen att charma oss med sina trollkonster under detta världsmästerskap?

  ✈️ Japans VM-trupp 2022

  Goalkeepers: Shuichi Gonda, Daniel Schmidt, Eiji Kawashima.

  Defenders: Miki Yamane, Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Takehiro Tomiyasu, Shogo Taniguchi, Ko Itakura, Hiroki Ito, Yuto Nagatomo, Yuta Nakayama.

  Midfielders: Wataru Endo, Hidemasa Morita, Ao Tanaka, Gaku Shibasaki, Kaoru Mitoma, Daichi Kamada, Ritsu Doan, Junya Ito, Takumi Minamino, Takefusa Kubo, Yuki Soma.

  Forwards: Daizen Maeda, Takuma Asano, Ayase Ueda.

  Analys av Japans VM-trupp 2022

  Japans är ett landslag med väldigt hög arbetskapacitet. Lagets starkaste lagdel är definitivt mittfältet där de bästa spelarna spelar på kanterna. Många av landets spelare lirar i tyska Bundesliga och är därmed vana vid högt tempo och spel på hög nivå. Frågetecken kan ställas kring lagets försvar där många nyckelspelare har blivit till åren.

  🌎 Japans VM-kval 2022

  Japan tog sig enkelt till VM via en andraplats i Grupp B. Man hade hela sju poäng ner till trean och var därmed aldrig riktigt hotade. Vad som sticket ut är att man endast släppte in 4 mål på 10 kvalmatcher. Det tyder på bra försvarsspel. Däremot gjorde Japan endast 12 mål vilket är aningen för lågt för ett topplag. Högeryttern Ito var kvalets bästa målskytt med sina 4 mål.

   Japan VM kval 2022

   📽 Bettingstugans videoklipp på Spanien

   Japan vinner den tuffa bortamatchen mot "Socceroos" med 0-2 vilket bäddar vägen till VM.

   Bettingstugan tippar om odds på Japan i VM 2022

   Tips på Japan
   Sanel Hrnjic

   Sanel Hrnjic

   Japan är ett löpvilligt och stolt landslag som trots tuffast möjliga lottning kommer att ge allt i varje minut under VM. Med lite tur och än mer skicklighet kan man överraska många experter och knipa en plats till utslagsrundan.

   Spela Japan att avancera från grupp E till oddset 3.75 på Betfair