Spanien VM 2022 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Spain

Spanien

Den välmeriterade fotbollsnationen Spanien är alltid en utmanare i stora sammanhang. Det blir inte större än ett världsmästerskap och Spanien har åter ett slagkraftigt lag. Hur lång bär det denna gång?

Grupp E - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
SpanienSpanien0000+-00
TysklandTyskland0000+-00
JapanJapan0000+-00
Costa RicaCosta Rica0000+-00

📅 Spaniens spelschema i VM 2022

 • Onsdag 23e November kl 17:00 Spanien - Costa Rica
 • Söndag 27e November kl 20:00 Spanien - Tyskland
 • Torsdag 1:a December kl 20:00 Japan - Spanien

💰 Bästa odds Spanien Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Spanien i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-3-3

 • Målvakt: Simon
 • Försvarare: Alaba, Torres, Laporte, Azpilicueta
 • Mittfält: Rodri - Busquets - Koke
 • Anfall: Sarabia - Morata - Torres

  ⭐ Spaniens tre största stjärnor

  Alvaro Morata

  Den hårt kritiserade Morata kommer åter ifrån en medioker säsong. Medioker är kanske det bästa ord som beskriver Morata som detta till trots lyckas hålla sig ordinarie i klubblaget Juventus såväl som det spanska landslaget. Morata är en bra djupledslöpare som arbetar hårt och skapar ytor för sina lagkamrater. Kanske är det just hans arbetskapacitet som faller tränarna i smaken och därmed bortser från de otaliga målmissarna som förföljer spelaren säsong efter säsong. Morata är fortfarande lagets självklara val i anfallet och kommer att ha en viktig roll för sitt Spanien i VM.

  Morata anfallare Spanien vm 2022

  Får vi se en mer effektiv Morata i VM?

  Sergio Busquets

  Evighetsmaskinen Busquets är fortfarande lika viktig för sitt Barcelona som han är för landslaget. Den kloka balansspelaren täcker stora ytor och tycks alltid stå rätt. Busquets är inte den mest spektakulära spelaren som bjuder på snygga mål och dribblingar. Desto viktigare är hans närvaro på plan samt rutin. Busquets fungerar som en länk mellan försvar och mittfält och ger via sin uppoffrande spelstil arbetsro till sina offensivare kollegor att skapa chanser framåt. Sergio är viktig för balansen i ett annars väldigt offensivt Spanien.

  Busquets mittfaltare Spanien VM 2022 grupp e

  Busquets förblir cementerad i Spaniens startelva

  Ferran Torres

  Ferran Torres hamnar något överraskande på denna lista. Det är tack vare spelarens löpvillighet och målfarlighet i landslaget som han finns med. Ferran hade en kort sejour i Manchester City som var relativt misslyckad. Efter flytten till Barcelona har han åter funnit glädjen och har kunnat bidra till Barcas tabellklättring som till slut landade på en fin andraplats i La Liga. Ferran stod för 4 mål och 4 assist. Det är dock i landslaget som spelaren verkligen kommer till sin rätt. 13 mål på 22 landskamper har det blivit vilket gör Ferran till landslagets målfarligaste spelare.

  Ferran Torres anfallare Spanien VM 2022 Grupp E

  Fortsätter Ferran sin målproduktion i landslagströjan under VM?

  💰Spaniens största talang - Pedri

  Pedri

  Barcelonas 19 åriga guldklimp har imponerat stort på experter runt om i världen. Sin ringa ålder till trots spelar Pedri med stort självförtroende och pondus. Spelaren visar även en otrolig mognad i spelet och tycks alltid ta rätt beslut. Pedri är en klassisk spansk innermittfältare med väldigt fin teknik. En spelare som gör sig bäst i lagets speluppbyggnad där han får lov att styra spelet. Pedri kan mycket väl kliva in och ta en startplats i detta stjärnspäckade Spanien och leda laget mot nya framgångar.

  Pedri talang S Panien mittfaltare VM 2022 grupp e

  Blir det en startplats för Pedri på Spaniens duktiga innermittfält?

  ✈️ Spaniens VM-trupp 2022

  Truppen har ännu inte spikats.

  Analys av Spaniens VM-trupp 2022

  Likt Tyskland som befinner sig i samma grupp, har Spanien sin styrka på mittfältet. Här finns det ett överflöd av stjärnskott att välja mellan. Försvaret och målvaktsposterna känns väldigt stabila med spelare som till vardags lirar på den största scenen. I anfallet saknas det naturliga nior och laget får förlita sig på ett kollektivt målskytte. Det är just i denna lagdel som Spaniens akilleshäl sitter vilket kan komma att straffa sig i täta matcher där få chanser ges.

  🌎 Spaniens VM-kval 2022

  Spanien gjorde ett stabilt kval och vann sin grupp fyra poäng före tvåan Sverige. Det var egentligen aldrig några frågetecken kring huruvida Spanien skulle ta sig till VM. Man spelade enkelt och kontrollerat och vann sex av åtta matcher med en målskillnad på 15-5. Tränaren roterade friskt och det blir intressant att se vilka spelare som får en biljett till VM-slutspelet.

   Spanien VM kval 2022

   📽 Bettingstugans videoklipp på Spanien

   Spanien besegrar Sverige i sista VM-kvalmatchen och slutar i toppen av grupp B.

   Bettingstugan tippar om odds på Spanien i VM 2022

   Tips på Spanien
   Sanel Hrnjic

   Sanel Hrnjic

   Spanien har återigen ett slagkraftigt lag och kommer att bli en mardrömsmotståndare i VM med sitt höga bollinnehav. Lyckas man omvandla det till chanser och mål kan det mycket väl bli ett lyckat mästerskap för detta välmeriterade landslag.

   Spela Spanien att vinna VM till hela 10 gånger insatsen på Betsson