Costa Rica VM 2022 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica knep mycket överraskande en playoff-plats efter att ha slutat fyra i sitt VM-kval. I den avgörande matchen besegrade man Nya Zeeland med 1-0 och knep en biljett till Världsmästerskapet. Laget tilldelades tuffast möjliga lottning i VM där man kommer att ställas mot Spanien, Tyskland och Japan. Det blir en lärorik upplevelse för Costa Rica som kan spela utan press.

Grupp E - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
SpanienSpanien0000+-00
TysklandTyskland0000+-00
JapanJapan0000+-00
Costa RicaCosta Rica0000+-00

📅 Costa Ricas spelschema i VM 2022

 • Onsdag 23e November kl 17:00 Spanien - Costa Rica
 • Söndag 27:e November kl 11:00 Japan - Costa Rica
 • Torsdag 1:a December kl 20:00 Costa Rica - Tyskland

💰 Bästa odds Costa RIca Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Costa Rica i Fotbolls-VM 2022

Formation: 5-4-1

 • Målvakt: Navas
 • Försvarare: Oviedo, Calvo, Duarte, Watson Manley, Spence
 • Mittfält: Ruiz, Borges, Tajeda, Venegas
 • Anfall: Campbell

  ⭐ Costa Ricas tre största stjärnor

  Keylor Navas

  PSG:s välmeriterade målvakt är Costa Ricas klarast lysande stjärna. Med ett prisskåp som få målvakter i världen kan matcha bidrar Keylor med enorm rutin och lugn i landslaget. Keylor har de tre senaste åren spelat på den största scenen i franska mästarlaget PSG. Dessförinnan gjorde han sig ett namn i Real Madrid där han spenderade 5 säsonger som förstakeeper. I Costa Rica är han ohotad mellan stolparna och kommer behöva stå på huvudet för att laget ska ha chans till poäng i VM:s kanske tuffaste grupp.

  Keylor Navas malvakt Costa Rica VM 2022 grupp E

  Stjärnmålisen Navas står inför sin sportsligt tuffaste utmaning någonsin i VM.

  Celso Borges

  Den gamla AIK bekantingen Borges är Costa Ricas meste aktiva landslagsman. Med ca 130 A-landskamper till sitt namn bidrar han med enorm rutin på Costa Ricas mittfält. Celso har haft en fin karriär i Europa innan han senaste säsongen valde att vända hem för spel i den inhemska ligan. Celso Borges är en offensiv mittfältare som gärna deltar i lagets speluppbyggnad. Många bollar går via spelaren som blir oerhört viktig kugge i det Costa Ricanska maskineriet. Har hunnit bli 34 år gammal och får försöka hålla sig skadefri för att Costa Rica ska ha någon möjlighet till poäng.

  Celso Borges mittfaltare C Osta Rica VM 2022

  Celso Borges rutin blir viktig för Costa Rica under mästerskapet

  Joel Campbell

  Den trettioåriga forwarden som hade en väldigt aktiv sejour i Europa lirar sedan fyra år tillbaka i den mexikanska ligan. Under sin tid i Europa hann Joel med hela sju klubbyten på sju säsonger. Däribland klubbar som Arsenal, Betis, Sporting, Lorient, Olympiakos mfl. Campbell har trots sina dryga trettio år hunnit representera landslaget vid över hundra tillfällen och är lagets bästa målskytt med sina 22 landslagsmål. Kommer att få bära ett tungt ansvar i lagets anfall då Costa Rica har brist på vettig uppbackning i det offensiva ledet.

  Joel Campbell anfallare C Osta Rica VM 2022

  Campbell får slita hårt för sina lägen i tuffa Grupp E

  💰Costa Ricas största talang - Anthony Contreras

  Anthony Contreras

  Den 22 år unga anfallaren som tillhör det inhemska laget Herediano var senaste säsongen utlånad till Guanacasteca som också spelar i den inhemska högstaligan. Där stod han för fina 18 mål och har därefter belönats med en landslagsplats. Har de senaste matcherna getts förtroendet från start och tagit tillvara på det genom två viktiga mål i VM-kvalet på endast 5 matcher. Frågan är om Contreras kommer att få chansen från start under VM eller om han får nöja sig med inhopp. I vilket fall så blir detta ett ypperligt tillfälle för spelaren att visa upp sig på den största scenen som kanske leder till ett tungt kontrakt utomlands.

  Anthony Contreras talang Costa Rica VM 2022 grupp e

  Blir det succé för unge Contreras i VM?

  ✈️ Costa Ricas VM-trupp 2022

  Truppen har ännu inte spikats.

  Analys av Costa Ricas VM-trupp 2022

  Costa Rica har sin styrka i det defensiva ledet. Det är inte så konstigt då lagets bästa spelare är målvakten Keylor Navas. En del spelare har rutin ifrån europeisk klubbfotboll medan de flesta håller till på den egna kontinenten. Lagets största stjärnor tillika bästa spelare har alla passerat trettio år och vänt hem för spel i den inhemska ligan som ju håller betydligt lägre nivå än nivån i Europas största ligor. Det tyder på att truppen kanske inte är den bästa på pappret. Matcher skall dock spelas och bollen är som bekant rund.

  🌎 Costa Ricas VM-kval 2022

  Costa Rica fick en usel start på VM-kvalet men lyckades via en sagolik avslutning knipa fjärdeplatsen i sin kvalgrupp. Detta efter att man plockade sex av lagets totalt sju segrar på sina sju avslutande matcher. Costa Rica belönades med en kvalplats mot Nya Zeeland där man vann med uddamålet efter att ha varit rejält tillbakatryckta större delar av matchen.

   Costa Rica VM kval 2022

   📽 Bettingstugans videoklipp på Costa Rica

   Costa Rica besegrar Nya Zeeland i den avgörande playoff-matchen och kniper en VM-biljett.

   Bettingstugan tippar om odds på Costa Ricai VM 2022

   Tips på Costa Rica
   Sanel Hrnjic

   Sanel Hrnjic

   Man ska inte ta något ifrån Costa Rica som lyckats med bragden att ta sig till VM. Väl här har man dessvärre hamnat i en till synes omöjlig grupp ihop med Spanien, Tyskland och Japan. Skulle Costa Rica ta poäng eller ens göra mål i gruppspelet så är bragdguldet ohotat. Vi tror dessvärre att VM-äventyret slutar i Grupp E.

   Spela Costa Rica att förlora premiären mot Spanien med minst två mål till oddset 1.85 på Bet365