Speltips Humphries vs van Gerwen

Bild från Bildbyrån

Då ska segraren i dartens Premier League koras

Det har varit en intressant säsong där de bästa i världen har kastat mot varandra i 16 veckor och där den unga supertalangen Luke Littler som gick till final i VM vid årskiftet fick chansen genom ett wild card och som han tog den. 17-åringen vann fyra av kvällarna och slutade som etta i tabellen och tystade de som ifrågasatte om han verkligen förtjänade chansen. Littler möter Smith i den första semifinalen men mitt största speltips för kvällen kommer i den andra semifinalen där världsmästaren Luke Humphries tar emot Michael van Gerwen som vunnit denna turnering flest av alla och 7/11 senaste åren.

SpelTorsten om Humphries vs van Gerwen

Luke Humphries har varit helt fenomenal senaste 7-8 månaderna och mer eller mindre vunnit allt och verkligen växlat upp. Det är inget snack om vilka som är bäst i världen just nu och det står mellan de båda Luke (Humphries & Littler). Att vi ser Humphries ligga över 100 i pilsnitt är vi vana vid nu. Han har visserligen tappat två raka finaler nu då han tappade 3-1 ledning till 3-6 i förra veckans Premier League men var en match som egenltigen inte spelade någon roll. Sen veckan innan tappade han en 5-3 ledning till 6-8 mot en fenomenal Rob Cross finalen i Baltic Sea Open. Man kan inte vinna alla matcher men det är inget snack om att han ska vara favorit här.

Michael van Gerwen har blandat en hel del senaste månaderna och man vet inte riktigt vart man har den förra världsettan och den trefaldiga världsmästaren som räknas till en av de absoult bästa genom tiderna trots att han bara är 35 år och mycket kvar av karriären. Han var riktigt bra förra veckan i matcherna mot Cross och Humphries men fick se sig besegrad av den senare som var numret för stort för nederländaren.

SPELTIPS

Det finns ett gäng intressanta spel i denna match men det som blir mitt huvudspel och mitt största spel på dessa semifinaler är att Humphries kastar två eller fler 180s i denna match. Tidigare har de kastat först till sex legs men eftersom det nu är slutspel så har formatet ändrats till först till tio och då kliver vi på ett 180 spel där Humphries är den mycket starkare 180 kastaren vilket vi har sett genom säsongen. Medans "MVG" tillhör en av de bästa T19 kastarna är det inte alltid givet att han går för den högsta poängen man kan få (180) utan blandar gärna till Trippel 19 och kastar en del 171 & 177 kast medans Humphries frekvent nöter Trippel 20.

Spelet är solklart och vi kliver på Humphries -1.5 180s till fina oddset 1.94 hos Expekt.

Missa inte mitt andra speltips på matchen eller mitt vinnarspel för kvällen

ODDS SPELAT HOS NYA EXPEKT