Drömelvan VM 2018 » Tips & Regler » Vinn Extrapriser i Bettingstugan!
Worldcup Russia Fans

Drömelvan VM 2018

Bygg sommarens bästa VM-elva med hjälp av Bettingstugans tips. Här hittar du dom viktigaste detaljerna och tipsen inför Drömelvan 2018.

Drömelvan VM 2018

VM 2018 börjar närma sig och med det även Drömelvan för fotbolls-VM. För er som inte har koll är Drömelvan ett oerhört populärt onlinespel där du ska välja ut en startelva med olika spelare från olika nationer i VM 2018 och tävla om stora priser men kanske främst tävla mot kompisar. Drömelvan finns i flera olika former och kan spelas på andra mästerskap och ligor där framförallt Fantasy Premier League har blivit populärt i Sverige. I denna går vi igenom hur VM-Elvan hos Aftonbladet fungerar som avslutar med att ge tips på spelare inför VM-2018.

Hur spelar man Drömelvan VM 2018

Drömelvan, VM-Elvan eller World Cup Fantasy som det heter på olika sajter är ett väldigt enkelt spel när man lärt sig grunderna. Precis som namnet för tävlingen tyder på ska du sätta upp en egen drömelva för VM 2018 innan mästerskapet drar igång. Poäng får du beroende på hur bra dina spelare presterar i mästerskapet. Vanligtvis brukar du kunna ha som mest tre eller fyra spelare per nation och efter varje omgång kan du göra byten om du är missnöjd med dina spelares prestationer. Du får även välja en lagkapten i din Drömelva som får dubbelt så många poäng som övriga spelare i ditt lag.

Poängsystem för Drömelvan hos Sportbladet

 • Mål: Anfallare (100 000), Mittfältare (125 000), Försvarare (150 000), Målvakt (250 000)
 • Mål som leder till seger: 30 000
 • Mål som leder till oavgjort: 15 000
 • Hattrick: 100 000
 • Självmål: -75 000
 • Assist: 50 000
 • Skott på mål: 10 000
 • Gult kort: -20 000
 • Rött kort: -50 000
 • Startar matchen: 7000
 • Startar på bänken: -5000
 • Hållen nolla: 50 000 (Försvarare), 75 000 (Målvakt)
 • Målvaktsräddning: 5000
 • Räddad straff: 100 000
 • Missad straff: -30 000
 • Vinst: 25 000
 • Oavgjort: 5000
 • Förlust: -15 000
 • Lagmål: 10 000
 • Insläppt lagmål: -8000

Det kan låta väldigt enkelt och det är väl bara att välja de bästa spelarna? Men så enkelt är det inte och det krävs både skicklighet och tur för att du ska lyckas i Drömelvan. Det kluriga är att du har en budget att leka med. Det gör att du inte kan välja en elva med enbart toppspelare utan måste vara strategisk med att antingen blanda toppspelare med lågbudget-spelare eller att du har en VM-elva med spelare som alla ligger på jämn nivå.

Priser Drömelvan VM 2018

Vanligtvis spelas Drömelvan hos Sportbladets "VM-Elvan" där man ansluter till en stor liga och tävlar mot alla som har skapat ett lag. För den som placerar sig högt upp i Drömelvan väntar fina priser som en bil till vinnaren och resepengar till plats två till tio. Men för de flesta är VM Drömelvan en tävling som handlar om prestige. Det roligaste är att skapa en egen liga och tävla mot vänner, familj eller jobbet och kanske lägga in en interna priser för vinnaren eller kanske bara den enorma äran att få slå vännerna i fotbollskunskaper.

Priserna hos VM-elvan hos Aftonbladet ser ut såhär:

 1. Förstapris: Nya Volvo V60 kostnadsfritt i ett år
 2. Andrapris: 30 000kr presentkort på sportresa
 3. Tredjepris: 20 000kr presentkort på sportresa
 4. Fjärde till tiondepris: 5000kr presentkort på sportresa

Gå med i Bettingstugans liga för VM-Elvan

Bettingstugan har en egen liga för Drömelvan VM och om du ser till att gå med i denna liga så har du chans att vinna ett splitternytt Playstation 4 + ett års prenumeration av Playstation Plus. Så om du redan har skapat ett lag så rekommenderar vi starkt att du går med i vår liga, du kan nämligen vara med i flera ligor med samma lag. Det kostar ingenting extra att vara med i vår tävling utan det enda du behöver göra är följande:

 1. Skapa ett lag 
 2. Gå med i vår liga “Bettingstugan” (lösenordet för ligan är: bettingstugan)
 3. Gå med i vår speltipsgrupp på Facebook.

Den person som har flest poäng när Fotbolls-VM är över kommer stå som slutsegrare i Bettingstugans liga av Drömelvan och därmed vinna ett Playstation 4 + ett års prenumeration av Playstation Plus. Lyckas ni placera er på topp 10-listan av Bettingstugans liga så är ni garanterad följande priser: 

Priser

1: pris - Playstation 4 + ett års prenumeration av Playstation Plus.

2:a pris - En hoodie & kaffekopp från Bettingstugan

3:e pris - En hoodie & kaffekopp från Bettingstugan

4:e pris - En hoodie & kaffekopp från Bettingstugan

5:e pris - En T-shirt & keps från Bettingstugan

6:e pris - En T-shirt & keps från Bettingstugan

7: e pris - En T-shirt & keps från Bettingstugan

8:e pris - En T-shirt från Bettingstugan

9:e pris - En T-shirt från Bettingstugan

10:e pris - En T-shirt från Bettingstugan

Regler & villkor

 • Max ett lag per person får vara med i Bettinstugans liga.
 • Du måste vara medlem i Bettingstugans Facebook-grupp.
 • Har du redan ett Playstation 4 får du en annan pryl till samma värde. (Cirka 3000kr).

Har du slutat topp 10 i Bettingstugans liga av Drömelvan 2018? Skriv ett meddelande till vår Facebook-sida.

Var spelar man Drömelvan VM 2018

Vanligtvis väljer många svenskar att spela på Aftonbladets VM-Elvan, det krävs dock att du blir pluskund hos sportbladet för 69kr för att spela. Här tävlar du dels mot alla som har skapat ett lag hos Aftonbladet men du kan också skapa din egen liga och tävla på med kollegorna, kompisarna eller släktingarna.

Tips inför Drömelvan VM 2018

Hur gör man då för att lyckas i Drömelvan och vilka knep ska man tänka på för att slå sina vänner och komma högt upp på topplistan? Som vi nämnde tidigare krävs det att man gör hemläxan och har en del tur för att vinna Drömelvan under VM 2018, men det är ingen raketforskning. Det är i gruppspelet som man vanligtvis skramlar ihop som mest poäng till sitt lag och det är ofta i gruppspelet man kan hitta guldkorn som ingen annan tänker på. Ofta brukar det vara lönsamt att välja spelare från nationer som har lottats i en lätt grupp och som troligtvis kommer vinna med stora siffror mot “blåbärsnationer”. Att välja spelare från stora nationer kan vara smart då dessa länder ofta tar sig vidare från gruppspelet och du slipper byta ut hela din elva desto längre mästerskapet går.


Nedanför går vi igenom tips på målvakter, försvarare och anfallare inför VM-Elvan 2018. Hos Aftonbladet har man en budget på 50 miljoner vilket gör att man i snitt kan lägga 4.5 miljoner per spelare vilket vi utgår ifrån med våra tips. Vi utgår också från en klassisk 4-4-2 formation.

Målvakter

När det handlar om målvakter är det vanligaste att ta en startmålvakt som spelar för en av de stora nationerna. Med det sagt är det inte särskilt konstigt att målvakterna i Brasilien, Frankrike, Tyskland och Spanien är de dyraste. Brasiliens målvakt Alisson är VM-2018 dyraste målvakt med ett värde på sju miljoner hos Sportbladets VM-elvan.

Bettingstugans tips

 • Courtois (Belgien, 6 miljoner)

Coutois är given förstamålvakt i ett Belgien som har hamnat i en lätt grupp och lär hålla nollan mot både Tunisien och Marocko. Till sex miljoner är han spelvärd.

Försvarare

Här gäller det att ställa sig frågan om man är ute efter offensiva backar som kan göra poäng eller backar från defensiva nationer som ofta håller nollan. Varför inte både och? Kimmich, Ramos och Marcelo är tre spelare som är väldigt dyra men som troligtvis kommer göra poäng, vinna matcher och hålla nollan i VM-2018. Kollar vi på Sveriges backar är det Victor Nilsson-Lindelöf som är dyrast på 3.5 miljoner hos Aftonbladet.

Bettingstugans tips

 • Danilo (Brasilien, 3 miljoner)
 • Boateng (Tyskland, 3.5 miljoner)
 • Granqvist (Sverige, 3 miljoner)
 • Jordi Alba (Spanien, 4,5 miljoner)

Danilo kommer ersätta skadade Dani Alves som högerback i Brasilien. Brasilien kommer gå långt i turneringen och gillar att spela med offensiva ytterbackar. Boateng har en startplats i det tyska mittlåset som sällan släpper in mål och troligtvis kommer Tyskland gå rent i gruppspelet. Granqvist väljer vi delvis med hjärtat men också för att han är Sveriges straffskytt och farlig på fasta situationer vilket förhoppningsvis kan leda till ett eller annat mål. Jordi Alba är en extremt offensiv ytterback som ofta står för en hel del assist. I ett Spanien som har två "enkla" lag i gruppen räknar vi med poäng från Spaniens vänsterback.

Mittfältare

Precis som övriga positioner gäller det här att hitta spelare som har en startplats i nationer som troligtvis får en lätt resa genom gruppspelet. Men här börjar det också bli viktigt att hitta spelare som kan generera poäng och möjliga assistkungar inför VM-2018.

Bettingstugans tips

 • Özil (Tyskland, 4 miljoner)
 • Kante (Frankrike, 3 miljoner)
 • Willian (Brasilien, 4 miljoner)
 • David Silva (Spanien, 5 miljoner)

Özil har kanske inte haft sin bästa säsong i Arsenal men i landslaget är Özil alltid en nyckelspelare och står för en hel del i ett Tyskland som kommer gå långt. Kante är kanske inte någon poängkung men det blir en och annan assist från Kante som definitivt har en startplats i ett Frankrike. Kante är dessutom väldigt billig. Willian är en offensiv mittfältare som levererar både mål och assist för ett Brasilien som kan bli ett av VM-2018 mest målrika lag. David Silva med en passningsfot av guds nåde kommer utan tvekan leverera mackor som resulterar i flera assister i en lätt grupp för Spanien.

Anfallare

Här vill man ha anfallare som gör både mål och assist, främst det förstnämnda. Det är väldigt sällan som en spelare som inte spelar i en av de större nationerna vinner skytteligan och allt som oftast spelar skyttekungen i ett lag som går till semifinal iallafall. Försök hitta anfallare som spelar i en nation som har en lätt grupp där målskyttet kan rinna iväg.

 • Griezmann (Frankrike, 7.5 miljoner)
 • Müller (Tyskland, 6.5 miljoner)

Två notoriska målskyttar med Griezmann som vann skytteligan i EM 2016 och Müller som vann skytteligan i VM-2010 och kom tvåa i skytteligan VM-2014. Båda spelarna spelar i nationer som ska gå långt i mästerskapet och båda spelarna har förmågan att göra både mål och assister i mängder.

Bettingstugans Drömelva

Vm Elvan

Skapa ett lag och utmana Bettingstugans Drömelva