South Korea

SYDKOREA

Sydkorea kliver in i VM med inget att förlora. Ledda av Tottenhams stjärnskott Son ska man ta sig an Portugal, Uruguay och Ghana i en grupp som känns väldigt öppen. Friskt vågat hälften vunnet heter det och Sydkorea har verkligen modet.

Grupp H - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
PortugalPortugal3201+26
SydkoreaSydkorea3111+04
UruguayUruguay3111+04
GhanaGhana3012-21

Bettingstugan analyserar Sydkorea i Fotbolls-VM 2022

📅 Sydkoreas spelschema i VM 2022

 • Torsdag 24e November kl 14:00 Uruguay - Sydkorea
 • Måndag 28:e November kl 14:00 Sydkorea - Ghana
 • Fredag 2:a December kl 16:00 Sydkorea - Portugal

💰 Bästa odds Sydkoreas Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Sydkorea i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-3-3 (eller 4-5-1)

 • Målvakt: Kim
 • Försvarare: Kim Moon-Hwan, Kim Min-Jae, Kim, Kim Jin-Su
 • Mittfält: In-Beom, Lee Jae-Sung, Jung Woo-Young
 • Anfall: Na, Sang-Hi, Hwang, Heung-Min

⭐ Sydkoreas tre största stjärnor

Heung-Min Son

Den fantastiske anfallaren från Tottenham får ses som landets klarast lysande stjärna. En spelare som förtjänar alla superlativ som finns. Son har genom åren utvecklats till en världsspelare och kan nu även titulera sig som Asiens första skytteligavinnare genom tiderna i engelska Premier League. En fenomenal bedrift som han åstadkom utan ett enda straffmål. Son är en helt komplett fotbollsspelare som kombinerar fart och teknik med hårt jobb. En kombination som inte går att stoppa. Det är en klok och ödmjuk spelare som alltid fattar beslut till lagets bästa. Sydkoreas chanser i VM hänger helt klart på Sons prestationer.

Son Sydkorea lagkapten anfallare VM 2022 grupp H

Son fortsätter att briljera i landslagströjan

Ui-Jo Hwang

Anfallaren ifrån Bordeaux som de senaste två säsongerna tangerat tvåsiffrigt i målkolumnen i franska Ligue1. Det visar prov på vilken giftighet spelaren besitter. Detta trots att laget i år åkte ur högstaligan. Hwang får ofta infinna sig i att spela som isolerad anfallare och lägger därmed ett stort arbete i att hålla försvaren på tårna. Utöver sin målfarlighet i klubblaget har Hwang även visat sig vara viktig för Sydkoreas målproduktion där han snittar cirka ett mål varannan match.

Hwang anfallare Sydkorea VM 2022

Blir det några mål av Hwang under mästerskapet?

Hee-Chan Hwang

Wolverhamptons energiska kraftpaket har utvecklats till en nyckelspelare för sitt landslag. Löpvillig, aggressiv, stark och teknisk stämmer bäst in på denna spelarprofil. Hwang är en spelare som sedan 2015 spelat i topplag som Salzburg, Leipzig och Wolves. I Wolverhampton blev det fina 5 mål på 30 framträdanden för den duktiga yttern. För sitt landslag får Hwang en mer central roll där han får ett större ansvar i speluppbyggnaden. Under VM-kvalet stod Hwang för 3 mål och 3 assist på 14 framträdanden vilket tyder på att spelaren har ett stort offensivt ansvar.

Hwang Wolves Sydkorea anfallare VM 2022 grupp H

Hwang har ett stort ansvar i Sydkoreas poängproduktion

💰Sydkoreas största talang - Woo-Yeong Jeong

Woo-Yeong Jeong

Jeong som till vardags håller till i tyska Bundesligalaget Freiburg går en ljus framtid till mötes. 22 år gammal har han redan spelat till sig en ordinarie plats i det tyska laget som aspirerar på Europaspel. Jeong är en kreativ mittfältare med fina fötter. Stod för 5 mål på 32 matcher för Freiburg vilket får ses som väl godkänt för en ung innermittfältare. I landslaget fick Jeong göra 2 matcher i VM-kvalet och stod för 1 mål. Jeong bör få speltid i VM och kommer i framtiden med all säkerhet att bli en nyckelspelare för Sydkorea.

Jeong talang Sydkorea VM 2022

Kan Jeong spela till sig en plats på Sydkoreas mittfält i VM?

✈️ Sydkoreas VM-trupp 2022

Goalkeepers: Kim Seung-Gyu, Jo Hyeon-Woo, Song Bum-Keun

Defenders: Kim Min-Jae, Kim Young-Gwon, Kwon Kyung-Won, Cho Yu-Min, Kim Moon-Hwan, Yoon Jong-Gyu, Kim Tae-Hwan, Kim Jin-Su, Hong Chul

Midfielders: Jung Woo-Young, Son Jun-Ho, Paik Seung-Ho, Hwang In-Beom, Lee Jae-Sung, Kwon Chang-Hoon, Jeong Woo-Yeong, Lee Kang-In, Son Heung-Min, Hwang Hee-Chan, Na Sang-Ho, Song Min-Kyu.

Forwards: Hwang Ui-Jo, Cho Gue-Sung.

Analys av Sydkoreas VM-trupp 2022

Sydkorea är ett löpvilligt och tekniskt kollektiv. Laget gillar att spela längs backen vilket gör dem väldigt underhållande att titta på. De flesta spelare håller till i Asien där fotbollen tagit stora kliv i rätt riktning medan några få gör fina karriärer i Europa. Laget är offensivt balanserat där mittfältet får ses som den bästa lagdelen. Frågor får höjas kring försvaret som inte är vana vid att möta världsspelare.

🌎 Sydkoreas VM-kval 2022

Sydkorea tog sig enkelt till VM som grupptvåa bakom vinnaren Iran. Landslaget var hela 11 poäng före trean som fick en kvalplats. Sydkorea förlorade bara en av tio kvalmatcher och släppte endast in 3 mål. Väldigt imponerande samtidigt som frågor behöver ställas kring det svaga motstånd som laget bjöds på.

  Sydkorea VM kval 2022

  📽 Bettingstugans videoklipp på Sydkorea

  Sydkorea besegrar gruppvinnaren Iran med klara 2-0 i VM-kvalet

  Bettingstugan tippar om odds på Sydkorea i VM 2022

  Tips på Sydkorea
  Sanel Hrnjic

  Sanel Hrnjic

  Sydkorea kommer med sin uppoffrande spelstil och löpvilja att vara ett lag att räkna med i Grupp H. Med lite flyt kan de ta sig förbi gruppspelet.

  Spela Sydkorea att kvalificera sig från Grupp H till 2.75 gånger insatsen på Bethard