Uruguay

URUGUAY

Stornationen ifrån Sydamerika som är vana vid dessa sammanhang skall göra ett nytt försök i VM 2022. Blir det ett sista äventyr för radarparet Suarez och Cavani och blir det ett glatt sådant?

Grupp H - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
PortugalPortugal3201+26
SydkoreaSydkorea3111+04
UruguayUruguay3111+04
GhanaGhana3012-21

Bettingstugan analyserar Uruguay i Fotbolls-VM 2022

📅 Uruguays spelschema i VM 2022

 • Torsdag 24e November kl 14:00 Uruguay - Sydkorea
 • Måndag 28:e November kl 20:00 Portugal - Uruguay
 • Fredag 2:a December kl 16:00 Ghana - Uruguay

💰 Bästa odds Uruguay Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Uruguay i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-3-3

 • Målvakt: Rochet
 • Försvarare: Caceres, Godin, Gimenez, Olivera
 • Mittfält: Valverde, Vecino, Betancur
 • Anfall: Pellistri, Suarez, Cavani

  ⭐ Uruguays tre största stjärnor

  Luis Suarez

  Luis Suarez som numera lirar i Atl Madrid må vara till åren men verkar inte ha några som helst planer på att minska målskörden. Gjorde över 10 mål för klubblaget samt var Uruguays bästa målskytt i VM-kvalet med sin 8 mål på 14 matcher. Suarez är lagets kanske viktigaste spelare med sin rutin och näsa för mål. Spelaren är ett ständigt hot och behöver inte många chanser för att få nätet att rassla. Blir helt avgörande för Uruguays chanser i mästerskapet då laget inte har någon vidare uppbackning i anfallet.

  Luis Suarez anfallare Uruguay VM 2022 grupp H

  Suarez axlar ett stort ansvar för Uruguays målproduktion

  Edison Cavani

  Likt Suarez har Cavani blivit till åren. Det är dock en spelare som är van vid att göra mål och att spela på den största scenen. Tillhör Manchester United. Cavani är en ständigt springande måltjuv som är lika bra på huvudet som med fötterna. Samspelet med Suarez är världsklass då de spelat ihop i landslaget i över ett decennium. Cavani har dessvärre varit skadebenägen vilket har lett till sparsamt med speltid den senaste säsongen. Det blir viktigt för Uruguay att spelaren håller sig hel och avlastar Suarez i anfallet.

  Edison Cavani anfallare Uruguay VM 2022 grupp H

  Blir det några mål för måltjuven Cavani i hans kanske sista VM?

  Rodrigo Bentancur

  Balansspelaren som under flera säsonger tillhörde Juventus innan han nyligen flyttade till Tottenham. Bentancur är en klok spelare som fungerar som en länk mellan försvar och mittfält. Har spelat till sig en ordinarie plats i Tottenham där han har en mer defensivt utpräglad roll än den han har i landslaget. Bentancur täcker stora ytor och står oftast rätt. Blir taktiskt viktig för Uruguay med sin fysik och sitt presspel.

  Bentancur mittfalt Uruguay VM 2022

  Bentancur har en central roll på Uruguays fysiska mittfält

  💰Uruguays största talang - Matias Vina

  Matias Vina

  Ytterbacken som spelat till sig en ordinarie plats i Roma går en ljus framtid till mötes. Vina är faktisk redan 24 år gammal och bör inte nämnas som någon talang. Uruguays trupp är dock väldigt åldersdigen vilket gör att han med marginal hamnar på listan. Vina är en klassisk ytterback som gör sitt jobb och inte mycket mer. Fyller på i anfallet när tillfälle ges och är helt klart Uruguays mest offensiva back. Det blir intressant att se hur Vina står sig mot världens bästa i VM.

  Matias Vina talang back Uruguay VM 2022

  Blir det ett lyckat första VM för Uruguays duktiga ytterback?

  ✈️ Uruguays VM-trupp 2022

  Goalkeepers: Fernando Muslera, Sergio Rochet, Sebastian Sosa

  Defenders: Ronald Araujo, Sebastian Coates, Martin Caceres, Guillermo Varela, Matias Vina, Mathias Olivera, Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Jose Luis Rodríguez

  Midfielders: Lucas Torreira, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur, Manuel Ugarte, Giorgian de Arrascaeta, Nicolas de la Cruz, Federico Valverde , Facundo Pellistri, Agustin Canobbio, Facundo Torres

  Forwards: Luis Suarez, Darwin Nunez, Maximiliano Gomez, Edinson Cavani

  Analys av Uruguays VM-trupp 2022

  Uruguay är ett väldigt fysiskt lag och består av spelare som främst håller till i Europas storklubbar. Många spelare har dock hunnit bli till åren och deras fysik bör därmed ifrågasättas. Uruguay har inte många kreativa spelare och kompletterar det med ett rivigt och fysiskt spel. Det finns okej uppbackning på mittfältspositionerna medan det i försvaret och främst i anfallet råder viss brist på kvalitativ uppbackning.

  🌎 Uruguays VM-kval 2022

  Uruguay slutade trea i det sydamerikanska kvalet vilket får anses som väl godkänt med tanke på den tuffa konkurrens som finns. Länder som Chile och Colombia missar VM bara för att nämna några. Uruguay hade dock ingen chans att haka på giganterna Brasilien och Argentina som slutade mer än 10p före. Man vann endast 8 av 18 matcher med en målskillnad på 22-22. Poängmässigt inget dunderkval men räckte ändå till en tredjeplats och biljett till VM.

   Uruguay VM kval tabell

   📽 Bettingstugans videoklipp på Uruguay

   Uruguay besegrar Chile i VM-kvalets sista match och löser en biljett till VM.

   Bettingstugan tippar om odds på Portugal i VM 2022

   Tips på Uruguay
   Sanel Hrnjic

   Sanel Hrnjic

   Uruguay är ett segtuggat lag som gärna låser sina matcher, framförallt om motståndet anses vara bättre. Portugal är ett lag som Uruguay gärna löser en poäng mot och kommer att göra allt i sin makt för att få stopp på dem. De bör åtminstone hålla undan i en halvlek.

   Spela X i halvtid mellan Portugal - Uruguay till oddset 2.10 på Pinnacle