Canada vm2022

KANADA

Kanada är åter med i VM för första gången sedan 1986. Det är ett ungt lagbygge där samtliga inblandade kommer att debutera i detta sammanhang. Är man på plats för att se och lära eller kommer laget att kunna skaka om de övliga länderna i Grupp F?

Grupp F - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
MarockoMarocko3210+37
KroatienKroatien3120+35
BelgienBelgien3111-14
KanadaKanada3003-50

Bettingstugan analyserar Kanada i Fotbolls-VM 2022

📅 Kanadas spelschema i VM 2022

 • Onsdag 23e November kl 20:00 Belgien - Kanada
 • Söndag 27:e November kl 17:00 Kroatien - Kanada
 • Torsdag 1:a December kl 16:00 Kanada - Marocko

💰 Bästa odds Kanadas Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Kanada i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-4-2

 • Målvakt: Borjan
 • Försvarare: Adekugbe, Miller, Vitoria, Johnson
 • Mittfält: Davies, Osorio, Antunes, Buchanan
 • Anfall: Larin, David
  John Herdman Forbundskapten Kanada VM 2022 Grupp F

  Herdmans Kanada vann VM kvalet före både USA och Mexiko. Kan de skrälla även i VM?

  ⭐ Kanadas tre största stjärnor

  Alphonso Davies

  Bayern Munchens blixtsnabba ytterback har på kort tid tagit enorma kliv i utvecklingen och rankas numera som världens bästa vänsterback. En av planetens snabbaste fotbollsspelare samt med fina fötter gör honom till ett ständigt hot offensivt. En spelare som kan göra sin gubbe och sätta sina medspelare i läge med precisa inlägg. I Kanada får han mer offensivt ansvar där han ibland agerar som anfallare. Gjorde hela 5 mål i kvalet för sitt land.

  Alphonso Davies Kanada VM 2022

  Unge Davies axlar ett stort ansvar för sitt Kanada

  Cyle Larin

  Larin är en stjärna i den turkiska ligan där han tillhör topplaget Besiktas. Var högst delaktig i Kanadas fina VM kval med sina 13 mål på 16 matcher. Larin är en snabb och teknisk spelare som gillar att utmana. Fungerar lika bra som central anfallare som kantspelare och kan därmed användas i flera olika taktiker. En viktig kugge i Kanadas offensiv.

  Kyle Larin anfallare Kanada VM 2022

  Blir det några mål för Larin i VM?

  Jonathan David

  Franska Lilles guldklimp som ryktas till flertal storklubbar redan i sommar. David är en allround anfallare med bra speed och fin teknik. 22 åringen har 4 säsonger i rad tangerat tvåsiffrigt i målkolumnen och i Kanada har han gjort hela 20 mål på 29 framträdanden. Kan detta VM bli Davids stora internationella genombrott?  

  Jonathan David anfallare Kanada VM 2022

  Kan David lägga till VM mål på sitt fina CV?

  💰Kanadas största talang - Atiba Hutchinson

  Atiba Hutchinson

  Precis, det är samma Hutchinson som redan 2004 tillhörde Helsingborg. Det var lite kul att ta med honom i denna kategori tyckte jag. Den evigt unga mittfältaren har hunnit bli 39 år gammal och gör troligtvis sitt sista mästerskap med Kanada. Förundrande är att spelaren faktiskt fortfarande håller hög nivå. Han är fortfarande ordinarie och tongivande i Besiktas, laget han tillhört de senaste nio åren. Det ska bli extra kul att se hur tränaren väljer använda Atiba i detta mästerskap. Hans rutin kan bli viktig i ett annars väldigt ungt Kanada.

  Hutchinson talang Kanada VM 2022 grupp F

  Hutchinson kommer att få slita hårt i sitt första VM

  ✈️ Kanadas VM-trupp 2022

  Goalkeepers: James Pantemis, Milan Borjan, Dayne St. Clair

  Defenders: Samuel Adekugbe, Joel Waterman, Alistair Johnston, Richie Laryea, Kamal Miller, Steven Vitoria, Derek Cornelius

  Midfielders: Liam Fraser, Ismael Kone, Mark-Anthony Kaye, David Wotherspoon, Jonathan Osorio, Atiba Hutchinson, Stephen Eustaquio, Samuel Piette

  Forwards: Tajon Buchanan, Liam Millar, Lucas Cavallini, Ike Ugbo, Junior Hoilett, Jonathan David, Cyle Larin, Alphonso Davies

  Analys av Kanadas VM-trupp 2022

  Kanada har en väldigt ung trupp med endast ett fåtal spelare som passerat 30 år. De flesta spelare håller till på den egna kontinenten med ett fåtal undantag. Alphonso Davies, David, Larin och Hutchinson som spelar på en högre nivå får dra ett stort lass i hopp om att knipa någon poäng. Lagets styrka ligger helt klart i det offensiva.

  🌎 Kroatiens VM-kval 2022

  Kanada vann mycket överraskande sin grupp före både Mexiko och USA som rankas högre. Att de slutade etta är ingen tillfällighet då laget gjorde flest mål i kvalet samt släppte in minst. Välförtjänt. Lagets båda anfallare slutade etta och tvåa i skytteligan vilket är ett bevis på lagets fina offensiv.

   Kanada VM kval

   📽 Bettingstugans videoklipp på Kanada

   Se hur det såg ut när Kanada tog en meriterande 2-1 seger mot Mexiko i kvalet. 

   Bettingstugan tippar om odds på Kanada i VM 2022

   Tips på Kanada
   Redaktionen

   Redaktionen

   Kanada får ses som underdog i denna tuffa grupp. Laget är dock offensivt balanserat och bör därmed bli involverade i målrika tillställningar. Över 2.5 mål i debuten mot Belgien känns logiskt.

   Spela över 2.5 mål i Belgien - Kanada till oddset 1.72 hos Betsson