Morocco

MAROCKO

Magikerna från Afrika gjorde ett dunderkval och fullständigt körde över allt motstånd. I VM är motståndet betydligt tuffare och frågan vi ställer oss är hur bra man står upp mot främst Belgien och Kroatien som tillhör samma grupp?

Grupp F - Fotbolls VM 2022

LagSMVOFMSP
MarockoMarocko3210+37
KroatienKroatien3120+35
BelgienBelgien3111-14
KanadaKanada3003-50

Bettingstugan analyserar Marocko i Fotbolls-VM 2022

📅 Marockos spelschema i VM 2022

Läs på inför Marockos matcher i Fotbolls-VM 2022

Marocko fans

Inför Marocko - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 8 september 2022

Grupp F inleds med en spännande sammandrabbning mellan Marocko och Kroatien. Det är oerhört mycket som står på spel i jakten på att skaffa sig ett bra utgångsläge i jakten på att ... Läs mer

Kanada fans

Inför Kanada - Marocko VM 2022

Fotbolls VM 2022 10 september 2022

Kanada är ute ur VM trots att man rivstartat i båda sina matcher. Kanske blev man lite för naiva. Nu är frågan vad vi får se för Kanada när Marocko står för motståndet. Årets ... Läs mer

Belgien fans2

Inför Belgien - Marocko VM 2022

Fotbolls VM 2022 8 september 2022

Belgien stod för en blek insats mot Kanada men kom ut med viktiga tre poäng. Vilket förstås var målet. Men ska man vinna mot Marocko krävs nog en bättre insats. Marocko stod för ... Läs mer

💰 Bästa odds Marocko Fotbolls VM 2022

Startelva & laguppställning för Marocko i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-3-3

 • Målvakt: Bounou
 • Försvarare: Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui
 • Mittfält: Ounahi, Amrabat, Amallah
 • Anfall: Ziyech, En-Nesyri, Boufal

  ⭐ Marockos fyra största stjärnor

  Hakim Ziyech

  Den störst lysande stjärnan i detta Marockanska landslag. Spelar i Chelsea till vardags och hamnade i bråk med förra tränaren Vahid Halilhodzic vilket gjort att han inte varit med i landslaget på länge. Nu under nya tränaren Walid Regragui är han tillbaka och det tackar nog hela Marocko för. Med Ziyech på planen blir Marocko livsfarliga.

  Hakimi

  Marockos största stjärna får självklart bli Hakimi. Spelaren som till vardags spelar för PSG anses vara en av världens bästa högerbackar. Hakimi som möjligtvis är den snabbaste spelaren i världen ihop med Mbappe är otroligt viktig för Marocko. Med högerback som ursprungsposition smiter Hakimi gärna framåt och lirar lika ofta ytter som back. Hakimi är dessutom ett vapen med sina briljanta frisparkar och har stått för flera mål för Marocko. Helt klart en spelare att se upp för under VM.

  Hakimi Marocko VM 2022 grupp F

  Vindsnabbe Hakimi blir lika viktig för Marockos anfall som försvar.

  Amrabat

  Amrabat som lirar i Fiorentina har inte haft den utveckling i klubblaget som många förutspått. Det är dock en spelare som är given på det Marockanska mittfältet. Amrabat täcker stora ytor och har väldigt fina fötter. Han besitter dessutom en grinta som är viktig för att driva på sitt lag. En väldigt bra box till box spelare som kommer logga många kilometrar i gruppspelet. Behöver jobba på sin poängproduktion.

  Amrabat Marocko VM 2022 grupp F

  Mittfältsmotorn Amrabat kommer att få gå på alla cylindrar i tuffa Grupp F

  El Kaabi

  Den 28 årige doldisen El Kaabi håller till i turkiska Hatayspor där han är lagets bästa spelare. Det är en magiker med väldigt fina fötter och näsa för mål. En late bloomer som debuterade i landslaget så sent som 2018 och som sedan dess spelat 32 matcher och gjort hela 20 mål. Fem av dessa mål gjordes i VM kvalet. Viktigt för Marocko att hans poängproduktion fortsätter i VM.

  El Kaabi forward Marocko VM 2022 grupp F

  EL Kaabi behöver ta tillvara på målchanserna för att Marocko ska ha chans i VM.

  💰Marockos största talang - Azzedine Ounahi

  Azzedine Ounahi

  Ounahi skriver en egen Askungen saga. 21 år gammal gick han inför säsongen på free transfer från franska 3e ligan till Angers i Ligue 1 där han blivit ordinarie. Ounahi är en väldigt kompetent mittfältare som slutligen verkar ha slagit sig in i det Marockanska landslaget. Visar även på en målfarlighet där han gjort 2 mål på endast 4 landskamper. Ounahi fick förtroendet från start i den avgörande kvalmatchen till VM och tackade för förtroendet med två mål. Kanske kan detta bli hans stora internationella genombrott?

  Azzedine Ounahi Marocko talang vm 2022 grupp F

  Kan Ounahi slå igenom internationellt under VM 2022?

  ✈️ Marockos VM-trupp 2022

  Goalkeepers: Bono, Munir El Kajoui, Ahmed Tagnaouti

  Defenders: Nayef Aguerd, Yahia Attiyat Allah, Badr Benoun, Achraf Dari, Jawad El Yamiq, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Romain Saiss

  Midfielders: Sofyan Amrabat, Selim Amallah, Bilal El Khannous, Yahya Jabrane, Azzedine Ounahi, Abdelhamid Sabiri

  Forwards: Zakaria Aboukhlal, Sofiane Boufal, Ilias Chair, Walid Cheddira, Youssef En-Nesyri, Abde Ezzalzouli, Abderrazak Hamdallah, Amine Harit, Hakim Ziyech.

  Analys av Marockos VM-trupp 2022

  Marocko är ett väldigt tekniskt lag som gillar att rulla boll. Truppen består av spelare som lirar i Europas allra största ligor och håller hög internationell nivå. Det finns även väldigt bra bredd i laget bortsett från försvaret. Väl där har man en stark stomme men ingen bra uppbackning om någon skulle behöva vilas. Mittbacken Saiss (Wolverhampton) kommer att ha en viktig roll att styra sin backlinje mot giganterna Belgien och Kroatien. Yttern Boufal som är en personlig favorit förtjänar att omnämnas. En kvick teknisk spelare som producerar många poäng. Kan bli Marockos joker i mästerskapet.

  🌎 Marockos VM-kval 2022

  Marocko gör ett fläckfritt kval. Laget vinner samtliga gruppmatcher och släpper endast in 1 mål. Framåt gör man hela 20 mål på 6 matcher. I det avgörande kvalet besegrar man sedan Congo med klara 5-2 efter ett dubbelmöte.

   Marocko VM kvalbild

   📽 Bettingstugans videoklipp på Marocko

   Se hur det såg ut när Marocko löste en VM-biljett via seger mot Kongo i VM-playoffen. 

   Bettingstugan tippar om odds på Marocko i VM 2022

   Tips på Marocko
   Redaktionen

   Redaktionen

   Marocko må ha ett bra och tekniskt lag men bör få svårt att avancera till slutspel. Man har tyvärr hamnat i en väldigt svår grupp där Belgien och Kroatien får ses som favoriter. Marocko kan ta tredjeplatsen. Dock skall matcherna spelas och vi tror att Marocko kan stå upp bra mot samtliga lag. Spelbolagen kommer möjligtvis att underskatta detta landslag vilket öppnar upp för fint spelvärde på dem. Kanske löser de krysset i halvtid mot Kroatien till oddset 2.10 på Betway?

   Spela halvtidsresultat X mellan Marocko - Kroatien till 2.10 på Betway