Croatia

KROATIEN

VM-silvermedaljören Kroatien fortsätter göra bra kvalspel. Man förlorade första matchen mot Slovenien men sedan rullade allt på och tillslut hade man övriga lag, däribland Ryssland, bakom sig. Frågan är om Zlatko Dalić kan bygga vidare på detta i VM-slutspelet.

Grupp F - Fotbolls VM 2021

LagSMVOFMSP
MarockoMarocko3210+37
KroatienKroatien3120+35
BelgienBelgien3111-14
KanadaKanada3003-50

Bettingstugan analyserar Kroatien i Fotbolls-VM 2022

📅 Kroatiens spelschema i VM 2022

Läs om Kroatiens matcher i Fotbolls-VM 2022

Argentina kroatien vm 2022

Inför Argentina - Kroatien i VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 december 2022

Det är dags för den första semifinalen i Fotbolls-VM och då är det favorittippade Argentina som ska ta emot fysiskt starka Kroatien. Två länder som gått vidare efter en hel del ... Läs mer

💰 Bästa odds Kroatien Fotbolls VM 2022

🇭🇷 Startelva & laguppställning för Kroatien i Fotbolls-VM 2022

Formation: 4-3-3

 • Målvakt: Livakovic
 • Försvarare: Sosa, Lovren, Vida, Vrsaljko
 • Mittfält: Kovačić, Brozović, Modric
 • Anfall: Kramarić, Perišić, Pasalic
  Zlatko Dalic Kroatien förbundskapten VM 2022 Grupp F

  Zlatko Dalic tog laget till VM-final 2018. Kommer det nya framgånger i VM 2022?

  ⭐ Kroatiens tre största stjärnor

  Luka Modric

  Förre detta världens bästa fotbollsspelare får fortfarande ses som lagets viktigaste spelare. Real Madrids mittfältslegendar är fortfarande en av världens bästa på sin position. Med speluppfattning av yttersta världsklass samt fötter av guld styr han det kroatiska spelet med bravur. Har stort ansvar för landets speluppbyggnad och en viktigare offensiv roll än i klubblaget vilket passar Modric utmärkt.

  Luka Modric Kroatien Fotbolls-EM 2022 Grupp F

  Luka Modric valdes till bästa spelare i VM 2018

  Marcelo Brozovic

  Brozovic har med tiden utvecklats till Inters självklara val som balansspelare. En spelare som sällan missar en minut och som kanske springer mest i hela Serie A. En taktiskt slipad, positionssäker defensiv mittfältare som sällan gör något misstag. Samlar upp och distribuerar bollar på ett lysande sätt. Täcker stora ytor och kommer att bli avgörande i täta matcher där Kroatien kan komma att bli bolljagande.

  Brozovic Fotbolls VM 2022

  Marcelo Brozovic togs hårt mot England i semifinalen i VM 2018 men gick segrande ur den matchen.

  Ivan Perisic

  En personlig favorit och en spelare som i vårt tycke är väldigt underskattad. Har på sistone blivit ordinarie på Inters vänsterkant där han stått för flera mål och assister. Perisic är en komplett spelare som gillar att utmana försvaret. Att han är tvåfotad samt även bra på huvudet gör honom till ett ständigt hot. I Kroatien ses han som en nyckelspelare och får en mer utpräglad forwardroll vilket passar honom utmärkt. Perisic växer när han tilldelas ett större ansvar vilket han får i sitt Kroatien.

  Ivan Perisic Kroatien Fotbolls-VM 2022 Grupp F

  Ivan Perisic lär bli viktig i offensiven för Kroatien under VM

  💰Kroatiens största talang - Josip Brekalo

  Borna Sosa

  Sosa som hunnit bli 24 år gammal, kanske inte längre kan ses som talang. Det är Stuttgarts offensiva vänsterback som inom en snar framtid kommer att lämna för ett storlag. Sosa är en snabb, teknisk vänsterback med en magisk fot som gärna fyller på i anfallet. I sitt klubblag brukar han stå för ett tiotal assister per säsong vilket får ses som väldigt bra för en back. Vi tar med honom i denna kategori då han ännu inte ”slagit igenom” fullt ut. Något som bör ändras efter detta mästerskap.

  Borna Sosa VM 2022 Grupp F talang

  Slår Borna Sosa igenom stort i VM 2022?

  ✈️ Kroatiens VM-trupp 2022

  Goalkeepers: Dominik Livakovic, Ivica Ivusic, Ivo Grbic

  Defenders: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barisic, Josip Juranovic, Josko Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanisic, Martin Erlic, Josip Sutalo

  Midfielders: Luka Modric, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic, Mario Pasalic, Nikola Vlasic, Lovro Majer, Kristijan Jakic, Luka Sucic

  Forwards: Ivan Perisic, Andrej Kramaric, Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Ante Budimir, Marko Livaja

  Analys av Kroatiens VM-trupp 2022

  Kroatien är en talangfabrik. Laget består av tekniskt briljanta spelare i de största lagen i världen. Kovacic (Chelsea), Modric (Real Madrid), Brozovic (Inter), Perisic (Inter), Pasalic (Atalanta), Vrsaljko (Atl Madrid), Gvardiol (Leipzig) är bara några av dem. Tränaren förfogar över en bred trupp med stark uppbackning på samtliga positioner. Skulle vi väcka ett frågetecken i detta lag så skulle det vara i anfallsuppsättningen.

  Här anser vi att laget aldrig lyckats ersätta strikern Mandzukic på ett bra sätt. Visst finns stora Bruno Petkovic till förfogande men det är inte alls samma kaliber som Mandzukic var. Kan laget klara sig utan en renodlad nia i samma klass som resten av laget? Det återstår att se.

  🌎 Kroatien VM-kval 2022

  Kroatien inledde detta kval svagt i en tämligen enkel grupp. Efter att tidigt ha åkt på en oväntad förlust mot Slovenien fick man jaga Ryssland genom resten av kvalet. I kvalets sista match vann man mycket rättvist mot just Ryssland och knep därmed förstaplatsen med endast 1p. Kroatien som brukar höja sig när det gäller som mest gjorde just det och gick igenom kvalet med endast 1 förlust på 10 matcher. Starkt. Extra plus får ges till lagets defensiv som endast släppte in 4 bollar

   Grupp H VM-kval 2022

   📽 Bettingstugans videoklipp på Kroatien

   Se hur det såg ut när Kroatien krossade Slovenien i VM-kvalet

   Bettingstugan tippar om odds på Kroatien i VM 2022

   Tips på Kroatien
   Jonas Weimer

   Jonas Weimer

   Kroatien fick en knepig lottning och har tuffa matcher mot framförallt Belgien men även Marocko. Detta med en rätt ålderstigen trupp. Man kommer få kämpa. Däremot lockar oddset på vinst mot Kanada till fina 1.78 hos Betinia.