Tippa på Fotbolls-EM 2020 » 1X2, Betbuilder, hörnspel, asiatiska spel
BB200316 BB069
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Tippa EM 2020 - Så gör du!

EM 2020 13 februari 2020

Fotbolls-EM 2020 närmar sig med stormsteg! Mästerskapet som väntas slå rekord i betting. Här får du lite tips och råd om hur du ska tänka när du placerar spel på sommarens stora mästerskap.

💰 Tippa EM

Under Fotbolls-EM 2020 kommer det spelas 51 fotbolls-matcher och under varje match finns flera hundra spelmöjligheter. Det är oändligt stora bettingmöjligheter för oss som gillar odds och spel. Exempelvis kan man placera:

 • 1X2-spel
 • Asianspel
 • Hörnor
 • Actionbetting
 • Bygg ditt spel

Men hur ska man egentligen kunna välja ut rätt matcher och rätt odds att spela på? Vi guidar er igenom de olika spelmöjligheterna här!

Em2020 betting

💰 Betta på 1X2

1X2 spel är det mest vanliga spelet och syftar till att tippa en vinnare eller oavgjort resultat. När bettingen växte fram var dessa spel det enda man kunde lägga till en början. Enkelt att förstå och enkelt att placera.

Sverige EM 2020 publik fans Bilbao Spanien San Sebastian Camp Sweden

Att spela på vinnare kan höja spänningen även i matcher där Sverige inte spelar

Spela singel eller kombinationer

Här kan vi ta exempel från den första omgången i Fotbolls-EM där man släppt odds. I öppningsmatchen ser vi Italien mot Turkiet och vi leker med tanken att vi tror på Italien här. Med hemmaplan, en bättre trupp samt en bra form i laget. 

Oddset är 1.59 hos Betsson på att Italien vinner. Här kan vi välja att lägga det som en singel, alltså ett ensamt spel, eller en kombination där vi lägger exempelvis Italien och Danmark vinna sina matcher. Danmark som även de spelar hemma möter mästerskapsdebutanten Finland i öppningsmatchen. Då höjer vi upp Italiens 1.59 med Danmarks odds 1.67.

Spela på Italien som singel eller dubbel

🚩 Spela på hörnor

Det finns få spelformer som är så roligt att spela på när man ska titta på en match som hörnspel. Varje anfall, inlägg och varje skott blir spännande för att se om bollen studsar rätt. Här finns flera möjligheter som exempelvis spela först till 3,5,7 hörnor exempelvis till något lag eller över/under för hela matchen. Här handlar mycket om att göra förarbeten och se hur benägna lagen är att skapa chanser som leder till hörnor. Bra yttrar i lag som är offensiva brukar vara bra att titta på. Även om yttrarna spelar med "rätt" fot. Alltså att en högermittfältare är högerfotad. Det betyder allt som oftast att spelaren går mer på inlägg än att bryta inåt i planen.

Oddsen släpps sent

När vi tittar på hörnor och EM finns det ännu inga odds släppta. Och det är lite så med hörnodds. De släpps ganska sent och det gäller att vara på tårna. Live finns det dock en uppsjö av odds att välja mellan. Där är Bet365 och Unibet just nu bäst men det finns uppstickare som exempelvis Bethard som kommer med mer och mer hörnodds åt oss.

England

England är ett lag som ofta skapar mycket hörnor i sina matcher

🌍 Spela på Asiatiska handikapp

Något som har växt enormt de senaste åren är asiatiska handikapp. Det här är spel som passar väldigt bra live och när man tittar på en EM-match. Vi leker med tanken att England leder med 3-0 mot Tjeckien i halvtid. Matchen vad gäller 1X2 spel är alltså i stort sett död. England kommer vinna matchen. Det som är intressant nu är om de fortsätter göra mål eller om Tjeckien kan hålla tätt i andra halvlek. De asiatiska spelen handlar om att spela från den aktuella tidpunkten som är. Från halvtid kan man nu exempelvis spela -0.5 på England. Det betyder att från 3-0 ska de nu vinna resterande tid av matchen. Du kan även lägga det motsatta i detta läge, alltså +0.5 om du tror att Tjeckien spelar minst oavgjort resterande tid av matchen.

Asiatiska spel är perfekt när ett lag gör mycket mål

Sen finns det lite krångligare asiatiska spel där man delar upp insatsen. Det brukar benämnas som exempelvis -0.75. Vilket betyder att man i detta läge delar upp insatsen på -0.5 och -1. Hälften av pengarna läggs på att England ska vinna resterande tid och hälften läggs på att England vinner med minst ett mål i andra halvlek. De asiatiska spelen är speciella på det sättet att man alltid får pengarna tillbaka om ett spel går jämt upp. Alltså; spelar vi England -1 i halvtid vid ställningen 3-0 och det blir 4-0 får man pengarna tillbaka.

Asiatiska spel är som sagt väldigt roligt att spela på och gör att matcherna lever i 90 minuter + tillägg. Du hittar hela tiden spel man kan placera och det är perfekt att spela i matcher där lagen öser på framåt.

Fördelar respektive nackdelar med Asiatiska handikapp

➕ Större fördel mot spelbolagens marginal.

➕ Du hittar alltid spel i matcherna oavsett resultat

➕ Du kan få både hela och halva insatsen tillbaka.

➕ Asiatiska handikapp är i regel lite mindre risk än vanliga handikapp då man kan jobba mer med att få pengarna tillbaka.

➕ Du kan enklare hitta värde på spel även om det finns en stor favorit och en stor underdog.

➖ Utbudet av Asian Handicap spel är inte lika stort som andra typer av europeiska spel.

➖ Svårare att hitta felsatta odds då oddsen justeras efter hur marknaden spelar och inte vad spelbolagen tror om utfallet.

Bästa spelbolagen för asiatiska handikapp

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. Upp till 1250 SEK i spelkrediter

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

 2. Sätt in 100 SEK och spela för 200 SEK

 3. 100 Free spins

 4. Legolasbet är inte längre verksamma - Läs om andra spelbolag!

 5. 100 SEK i Gratisspel

👷‍♀️ Betbuilder - Att bygga ditt egna spel

En bettingform som växt fram på senare år och blivit oerhört populär är funktionen "bygg ditt spel", "Bet builder" eller "skapa ditt spel" som det också kallas. Alla benämningar syftar dock på samma sak. Att kombinera olika spel till en kupong. Detta gör att du kan höja upp odds i en match eller flera matcher med olika kombinationer av spel som tidigare inte gick att kombinera.

Bygg spel inför Spanien - Sverige

Tittar vi på exempelvis på Bet365 där funktionen heter Skapa ett spel och Spanien vs Sverige den 15 juni kan vi bygga ihop spel som vi tror på. Exempelvis kan vi göra kombinationen att Sverige klarar minst oavgjort, att båda lagen gör mål och att det blir flest mål i andra halvlek till oddset 11.00.

Skapa en Betbuilder till Spanien - Sverige

 • BLGM + 🇸🇪Sverige X2 + flest mål i andra halvlek

  11.00

❓FAQ - Tippa EM 2020

👍Vilket spelbolag är bäst till Fotbolls-EM 2020?

Hur långt är ett snöre? Det är jättesvårt att säga vilket spelbolag som är bäst eftersom vissa bettingsajter passar vissa typer av kunder. Vi på Bettingstugan anser dock att följande spelbolag är bäst:

 • Betfair
  - Högst odds, grym spelbörs & bra välkomstbonus.
 • Snabbare
  - Pay & Play-bolag som erbjuder snabb betting!
 • Bethard
  - Stor variation på spel och utbud, bra odds

Tips är att du läser våra recensioner på Bettingstugan för att ta reda på vilket bettingsida som passar just dig.

🚩 Vilka spelbolag har hörnspel?

Hörnspel är tyvärr inte så vanligt på bettingmarknaden. Vi rekommenderar dessa sidor:

 1. Bet365
 2. Unibet
 3. Bethard

🎁 Vilka spelbolag har bäst välkomstbonus till Fotbolls-EM 2020?

Majoriteten av spelbolag erbjuder idag en välkomstbonus till nya spelare. Dom spelbolag som har bäst oddsbonus (enligt oss) är:

🤷‍♂️ Vilka spelbolag bör man välja om man gillar asiatiska handikapp?

Det är inte alla bolag som har asiatiska spel. De här är bäst:

 1. Bet365
 2. Unibet
 3. Comeon
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Trump vs Biden - riskfritt spel hos Betfair Spelbörs

Snart ska det avgöras! Trump vs Biden & nu får alla nya kunder hos Betfair spelbörs 100 kr riskfritt spel att använda till valet som avgörs den 3 november. Läs mer

Riskfritt spel till Man United vs Arsenal

Premier League 30 oktober 2020

SÖNDAG! Match I Premier League mellan Manchester United & Arsenal. Till denna match kan alla nya spelare hos Betfair Spelbörs ta del av ett riskfritt spel värt 100 kronor. ... Läs mer

NYTT SPELBOLAG: Placera valfritt spel i Udinese v Milan - 100 kronor tillbaka!

Serie A 30 oktober 2020

SÖNDAG: Zlatans Milan ställs mot Udinese i Serie A på söndag. Vi får se om målproduktionen på vår svensk fortsätter. Smarkets har fått svensk licens och bjuder på en fin kampanj ... Läs mer

Trav på Solvalla med 100 kr gratisspel

Idag är det trav på Solvalla som står på schemat och är du ny kund hos Betfair Spelbörs kan du ta del av ett riskfritt spel värt 100 kronor. Satsa 100 kr innan loppet startar & få ... Läs mer

Juventus vs Barcelona - riskfritt spel hos Betfair Spelbörs

Champions League 28 oktober 2020

Ikväll rullar Champions League vidare och detta med bland annat match mellan Juventus och Barcelona. Till denna match kan alla nya spelare hos Betfair Spelbörs ta del av ett ... Läs mer