Nybörjare

Spela på andra spel än vinnare

Vill du spela på andra spel än vinnare så går det alldeles utmärkt. Spelbolagen erbjuder idag ett stort utbud av olika varianter som du kan betta på och det kan vara allt från att vilket lag som får nästa inkast till att du ska tippa på vilket lag som gör mest mål i första halvlek.

5 Spela Pa Andra An Vinnare

Spela på andra spel än vinnare

Vill du spela på andra spel än vinnare så går det alldeles utmärkt. Spelbolagen erbjuder idag ett stort utbud av olika varianter som du kan betta på och det kan vara allt från att vilket lag som får nästa inkast till att du ska tippa på vilket lag som gör mest mål i första halvlek. Vissa spelbolag fokuserar extra mycket på att erbjuda spel på speciella händelser. Du kan t.ex. spela på hur många gånger Cristiano Ronaldo får frispark eller om Luis Suarez biter någon under matchen. Det som är viktigt att påpeka är dock att utbudet av spelvarianter skiljer sig från match till match. En match från Premier League kommer att ha fler spelvarianter än en match från Division 3 i Sverige. Detta pga. att det är ett större intresse att betta på dom större matcherna än i dom mindre, vilket resulterar i att spelalternativen skiljer sig.

Vanligaste spelen bortsett från 1X2

Asian Handicap

Till en början kan Asian Handicap anses vara komplicerat men så fort du lärt dig grunderna kommer du tycka att det är hur enkelt som helst. Kort förklarat så innebär det att du spelar på något av dom två lagen som spelar. Det som skiljer sig från ett vanligt 1X2-spel är dock att dom två lagen får ett handikapp för att göra oddsen mer intressanta. Är det t.ex. ett lag som är stora favoriter inför matchen så kan det laget få börja med -1.

Dubbelchans

Dubbelchans innebär att du spelar på två utav tre möjliga resultat i matchen. Alltså, att du spelar antingen 1X, X2, 12. 1 står för hemmaseger, X för oavgjort och 2 för bortaseger. Denna spelvariant används oftast när man anar en skräll. Att spela på dubbelchans på favoriten brukar nämligen ge ett mycket lågt odds.

Resultat

Spelar du på resultat så innebär det att du ska tippa det exakta resultatet i en match. Denna klassiska spelvariant är inte helt enkel att vinna på men lyckas du sätta resultat så bör du få en fin vinstsumma.

Över/under

Att spela över/under har på senare tid blivit allt mer populärt. Vanligast bland kunderna är att tippa på om det blir över/under 2.5 mål i matchen men på senare tid har det även blivit populärt att spela ett över/under spel med hörnor och gula kort.

Spela på händelser i matchen

Nästa hörna/inkast

Att spela på vilket lag som får nästa inkast är aningen slumpartat och bör undvikas. Vill du spela på en händelse i matchen så rekommenderar vi istället att du t.ex. spelar på nästa hörna i matchen. Hörnspel är lättare att förutspå då det inte är lika slumpartat som inkast. Analysera hur dom två lagens anfall ser ut och ta reda på vilket lag som har störst chans att skapa nästa hörna.

Antal gula kort

Är det en domare som statistiskt sett viftar med korten så kan det vara läge att spela på över/under ex antal gula kort. Du kanske till och med följer matchen live och ser att stämningen på planen börjar bli allt mer grinig.

Båda lagen gör mål

Ett mycket uppskattat spel är BLGM. Spela antingen på att det sker eller inte. Är det en öppen match mellan två lag eller ser det ut att bli målsnålt? Är det ett topplag som spelar mot bottenlag så kan det vara läge att spela emot att båda lagen gör mål.

Vill du lära dig mer om olika varianter av spel så rekommenderar vi att du besöker Bettingskolans lexikon, speltermer.