Nybörjare

Spela på vinnare

Ett av dom allra vanligaste spelformerna inom betting är att spela på vinnare. Alltså, att du placerar ett spel på det lag eller den spelare som du tror kommer vinna matchen eller tävlingen. Den simpla spelformen är överlägset det vanligaste spelet idag och är även den spelform som funnits längst.

4 Spela Pa Vinnare

Spela på vinnare

Ett av dom allra vanligaste spelformerna inom betting är att spela på vinnare. Alltså, att du placerar ett spel på det lag eller den spelare som du tror kommer vinna matchen eller tävlingen. Den simpla spelformen är överlägset det vanligaste spelet idag och är även den spelform som funnits längst. Du kan välja på att antingen spela singelspel vilket innebär att du endast spelar på en match eller så kan du välja att kombinera flera matcher på en och samma kupong. Att välja fler matcher på samma kupong ökar ditt odds och din eventuella vinstsumma men försvårar dina chanser till vinst då det är fler resultat som ska gå in.

Oddsspel - spela på vinnare

Om du väljer att spela på vinnare från ett spelbolag på nätet kommer du ha möjlighet att bestämma om du vill spela ett singelspel eller kombinationsspel. Vill du spela på endast en match så innebär det att du spelar ett singelspel. Din insats multipliceras då med det odds du får. Till exempel 100 kr x 2.00. Om du ditt bet går in så kommer du vinna 200 kr. Väljer du att spela på vinnare i fler än en match så kommer varje spel multipliceras med varandra. Till exempel 2.00 x 1.80 x 3.50 = 7.10. Din insats kommer då multipliceras med detta odds.

Poolspel - spela på vinnare

En av dom mest klassiska sätten att spela på vinnare är att tippa på ett poolspel. Det mest kända poolspelet idag är Svenska Spels Stryktipset. Det går ut på att du ska tippa utfallet av 13 utvalda matcher. Spelar du Stryktipset har du möjlighet att tippa på 3 möjliga utfall;

  • 1. Hemmaseger
  • X. Oavgjort
  • 2. Bortaseger

Din vinstsumma bestäms efter hur resten av folket har tippat vilket innebär att du inte får en fast vinstsumma när du lämnar in din kupong. Utöver Stryktipset så finns det flertalet andra poolspel. Nedan listar vi dom populäraste;

  • Europatipset
  • Måltipset
  • PowerPlay
  • Bomben
  • Oddset

Långtidsspel

Ett långtidsspel är ett precis som det låter, ett spel som pågår under en längre tid. Det innebär att du ska förutse utfallet under en tävling eller turnering. Tippa på vilket lag som kommer vinna Champions League, Hockey-OS, Melodifestivalen eller t.ex. vinnaren av Wimbledon.

Asian Handicap

Ska du spela på vinnare i fotboll är Asian Handicap ett bra alternativ för dig. Spelformen går ut på att du ska tippa vilket lag som vinner men skiljer sig ändå från det klassiska 1X2-spelet. Med Asian Handicap finns nämligen inte ett oavgjort resultat utan med denna spelform finns endast två utfall. Spelbolagen ger båda lagen varsitt handicap att starta matchen med, vilket gör det mer intressant att spela på matcher där det ena laget är betydligt större favorit. Denna typ av spelform ger i majoriteten av fall bättre odds än dom klassiska 1X2-spelen.