Avancerad

Spelbolag för en avancerad bettare

De stora aktörerna och de skarpaste spelarna inom betting håller till hos de asiatiska spelbolagen. Här finns ingen risk för limitering och du kan ofta lägga höga insatser som inte tillåts hos europeiska spelbolag. Spelar du hos asian bookmakers tävlar du mot de allra bästa inom branschen och du måste verkligen vara expert på betting för att kunna gå vinnande under lång sikt hos de asiatiska spelbolagen.

Spelbolag For Avancerade Bettare

Spelbolag för en avancerad bettare

I takt med att du blir en mer avancerad och framgångsrik bettare kommer det också uppstå hinder som kan göra att du måste börja agera annorlunda. Det vanligaste hindret som alla vinnande spelare har mött på är limitering. Limitering innebär att spelbolaget ger dig restriktioner som gör att du inte kan spela för summorna du brukar spela för. I vissa fall är restriktionerna så hårda att det är lönlöst att fortsätta spela hos spelbolaget.

Många spelbolag tillåter tyvärr inte vinnare att fortsätta vinna större summor under längre sikt. Men som tur är finns det spelbolag som tillåter vinnare att vinna, även om dessa spelbolag inte är lika välbekanta för många spelare. Spelbolagen som tillåter vinnare att fortsätta spela utan limitering finns i asien.

Europeiska spelbolag

Majoriteten av alla spelare i Sverige håller sig på den europeiska oddsmarknaden hos europeiska bookmakers. EU bookmakers är spelbolag som har sin licens inom Europa och allt som oftast utgår från Malta. Anledningen till att de flesta spelar hos dessa spelbolag är att dessa bolag har ett stort utbud på spel och ofta erbjuder odds till mindre marknader som t.ex. lägre divisioner i svensk fotboll. Det kan även handla om små marknader som innebandy eller melodifestivalen. 

Fördelar med EU bookmakers

 • Stort utbud av spel på oddsmarknader
 • Erbjuder bonusar, kampanjer och roliga specialspel
 • Sidor anpassade för svenska spelare
 • Snabb och bra kundservice
 • Smidiga insättningar och uttag

De europeiska spelbolagen marknadsför sig ofta hårt i Sverige och erbjuder lockande bonusar och kampanjer. Spelbolagen har etablerade sociala medier på svenska och hemsidor anpassade för svenska spelare. Detta är något som gör det naturligt för de flesta att spela på eu bookmakers. Dessa spelbolag kan ofta erbjuda schyssta odds och stort utbud vilket kan vara tillräckligt för den vanliga hobbyspelaren. Viktigt att ha i åtanke är att vi nu drar alla europeiska spelbolag över en kant. Det finns självklart bättre och sämre spelbolag även inom Europa och det är något du bör undersöka innan du skapar ett konto på hos ett spelbolag.

Exempel på EU bookies

 • Bet365
 • Unibet
 • Betsson
 • Ladbrokes
 • Nordicbet
 • William Hill
 • Bwin

De flesta EU bookmakers är bra, smidiga och välskötta spelbolag som passar 98 % av alla spelare. Men för dig som tillhör de resterande 2 % och har en långsiktig edge mot spelbolagen samt börjat hämta in större summor, och kanske t.o.m. försörjer dig från dessa spelbolag uppstår problem.

Problemet är limitering, vilket innebär att spelbolagen stoppar dig från att kunna tjäna större pengar från deras sida genom att begränsa dina insatser.

Problemet är limitering, vilket innebär att spelbolagen stoppar dig från att kunna tjäna större pengar från deras sida genom att begränsa dina insatser. Man kan tycka vad man vill om limitering, kanske borde du vara nöjd om du blir limiterad vilket är ett tecken på att du är en framgångsrik spelare. Det är bara att acceptera situationen och istället börja röra dig mot den asiatiska marknaden.

Asiatiska spelbolag

De stora aktörerna och de skarpaste spelarna inom betting håller till hos de asiatiska spelbolagen. Här finns ingen risk för limitering och du kan ofta lägga höga insatser som inte tillåts hos europeiska spelbolag. Spelar du hos Asian bookmakers tävlar du mot de allra bästa inom branschen och du måste verkligen vara expert på betting för att kunna gå vinnande under lång sikt hos de asiatiska spelbolagen.

Vid första anblick hos ett asiatiskt spelbolag kan hemsidorna se tråkiga och röriga ut. Anledningen är att dessa bolag endast fokuserar på det nödvändiga; konkurrenskraftiga odds och höga limits. Till skillnad från EU bookies erbjuder sällan de asiatiska spelbolagen kampanjer eller roliga tävlingar för att locka kunder. Istället förutsätter spelbolagen att du som spelare vet vad du håller på med och föredrar bättre odds framför bättre bonusar.  

Fördelar med Asiatiska spelbolag

 • Lägre vinstmarginaler = Bättre odds
 • Högre limit för insatser
 • Ingen risk för limitering

Asiatiska spelbolag ligger längst fram inom oddssättning och ofta kopierar EU spelbolagen oddsen rakt av från Asien. Spelformen Asian handicap kommer från dessa bolag, även om spelformen nu även börjar bli etablerad hos vissa europeiska spelbolag.

Det är hos den asiatiska marknaden som oddsen styrs och dessa spelbolag har även betydligt högre vinståterbetalning till spelarna jämfört med EU bookmakers. Ofta ligger spelbolagens marginaler på runt 2-5 % i Asien jämfört med 5-20 % hos europeiska spelbolag.

Även här bör du ha i åtanke att vi drar alla asiatiska spelbolag över en kant. Det finns såklart asiatiska spelbolag du bör hålla dig borta ifrån, därför listar vi några exempel på etablerade och kända asiatiska spelbolag som erbjuder bäst odds på marknaden.

Exempel på Asiatiska spelbolag

 • SBO
 • IBC
 • ISN
 • Pinnacle (licensierad i Europa, men fokus på Asian handicap)

Asiatiska spelbolag ligger längst fram inom oddssättning och ofta kopierar dom europeiska spelbolagen oddsen rakt av från Asien. Spelformen Asian handicap kommer från dessa bolag, även om spelformen nu även börjar bli etablerad hos vissa europeiska spelbolag.

Det är hos den asiatiska marknaden som oddsen styrs och dessa spelbolag har även betydligt högre vinståterbetalning till spelarna jämfört med EU bookmakers. Ofta ligger spelbolagens marginaler på runt 2-5% i asien jämfört med 5-20% hos europeiska spelbolag.

Även här bör du ha i åtanke att vi drar alla asiatiska spelbolag över en kant. Det finns såklart asiatiska spelbolag du bör hålla dig borta ifrån, därför listar vi några exempel på etablerade och kända asiatiska spelbolag som erbjuder bäst odds på marknaden.

Sportmarket – Den perfekta lösningen

Sportmarket är den perfekta lösningen för dig som är en avancerad bettare och vill spela på den asiatiska marknaden. Genom att öppna ett konto hos Sportmarket får du alla etablerade asiatiska spelbolag paketerat på en sida. Sportmarket gör det även möjligt att gå igenom din historik och statistik på ett sätt som få spelbolag erbjuder. Detta gör att du slipper bokföra alla dina spel i ett eget spreadsheet.

Sportmarket fungerar inte som ett vanligt spelbolag, skillnaden är att Sportmarket samlar alla odds, framförallt från de största asiatiska sidorna. Detta gör att du slipper öppna ett konto på flera olika spelbolag i Asien och istället endast ha ett konto för flera spelbolag. Detta gör att du kan jämföra odds från alla spelbolag på Sportmarket och placera spel på det spelbolag som erbjuder bäst odds.

Spelbolagen som finns tillgängliga på Sportmarket:

 • Betfair
 • Pinnacle
 • Betdaq
 • GalaxyBet
 • IBC
 • ISN
 • SBO
 • Singbet
 • Matchbook