Nybörjare

Välj rätt spelbolag

Ska du ha möjlighet till att få ut så mycket som möjligt av din betting är det viktigt att du väljer en bettingsida som tillfredsställer dina behov.

8 Valj Ratt Spelbolag

Välj rätt spelbolag

Att bestämma vilket spelbolag du ska skapa ett konto hos är inte det enklaste. Det gigantiska utbudet av olika bettingsidor gör det nämligen svårt för vissa att veta vilket spelbolag som är det rätta. För att du som kund ska bli nöjd med ditt val rekommenderar vi på Bettingstugan att du funderar noggrant på vad du egentligen eftersöker hos ett spelbolag innan du bestämmer dig för att skapa ett konto. Ska du ha möjlighet till att få ut så mycket som möjligt av din betting är det viktigt att du väljer en bettingsida som tillfredsställer dina behov. Dom vanligaste faktorerna som bettare brukar utgå efter när dom väljer spelbolag är;

 1. Spelbolag med bäst sportsbook
 2. Spelbolag som erbjuder bäst odds
 3. Spelbolag med bäst bonusar och kampanjer
 4. Spelbolag med bäst mobilvänlighet
 5. Spelbolag som har ett gott rykte
 6. Övrigt utbud - Appar, Livestreaming med mera

1. Spelbolag med bäst sportsbook

När det är dags att skapa ett konto på ett en ny bettingsida är det viktigt att du vet vad spelbolaget erbjuder för produkter. Majoriteten av spelbolag erbjuder generellt liknande utbud men det kan skilja sig. Se därför till att anpassa ditt val av spelbolag utifrån vad dom erbjuder. Många av dom olika spelbolagen väljer nämligen att nischa sig med vissa typer av sporter och ligor. Till exempel har Nordicbet främst fokus på spel från dom populäraste sporterna i Sverige. På Nordicbet kan du spela på fotbollsmatcher ända ner till division 4 och matcher i ishockey från Hockeytvåan och uppåt.

2. Spelbolag som erbjuder bäst odds

Inom betting strävar man ständigt efter dom bästa oddsen för att kunna så mycket som möjligt för din insats. Det är av denna anledning högst intressant för nya kunder att ta reda på vilka spelbolag som erbjuder höga odds på sina marknader. Ett tips från oss på Bettingstugan är dock att du använder någon av dom många olika oddsportalerna som finns för att jämföra odds. På så sätt kan du enkelt ta reda på vilka spelbolag som erbjuder bäst odds för dina specifika spel. Detta innebär att du antagligen behöver skapa konton på mer än ett spelbolag, men det kan det absolut vara värt. Att skapa konto på mer än ett spelbolag är dessutom ett perfekt tillfälle att ta del av dom olika välkomstbonusarna.

3. Vilket spelbolag erbjuder flest & bäst bonusar

Som vi nämnde ovan erbjuder majoriteten av spelbolag olika typer av välkomstbonusar när du som ny kund skapar ett konto. Spelbolagen ser även till att motivera sina kunder från att stanna som medlem och erbjuder därför kontinuerligt andra typer av bonusar och kampanjer. Om bonusar och kampanjer är något som tilltalar dig som bettare extra mycket så bör du därför lägga fokus på att skapa ett konto hos ett spelbolag som är givmilda med sina bonusar - sök i de lägre leden för att hitta allra flest erbjudanden och bonusar.. Det som dock är viktigt när du använder dom olika bonusarna är att du tar reda på regler och villkor. I majoriteten av bonusar och kampanjer så tillkommer nämligen olika krav för att du ska vara berättigad att hämta ut din vinst. Oftast står regler och villkor i den finstilta texten som uppkommer när erbjudandet förmedlas ut.

Exempel på krav vid bonus och kampanj;

 • Omsättningskrav - När du nyttjar en bonus så behöver du oftast omsätta din bonus ex antal gånger innan du kan få hämta ut din vinst.
 • Minimumodds - Ta reda på vad det lägst accepterade oddset är som du måste spela för.

4. Skapa ett konto hos ett spelbolag med bra mobilvänlighet

Att spela på matcher/tävlingar från mobilen har på senare år blivit allt mer vanligare och idag sker nästan majoriteten av spel via mobilen. Spelbolagen har snabbt uppfattat förändringen och utvecklat en app eller mobilanpassad hemsida till sina kunder. Om du har tänkt att betta via mobilen är det därför viktigt att du väljer ett spelbolag med bra mobilvänlighet.

5. Skapa ett konto från ett säkert spelbolag

Är du ny inom betting och inte har god kunskap om dom olika spelbolagen rekommenderar vi på Bettingstugan att du väljer ett spelbolag med svensk spellicens. Gärna även ett av dom mer kändare spelbolagen. Som ny spelare är det viktigt att först lära sig grunderna inom betting men framförallt riskerna som tillkommer. Att ha möjlighet till att använda sig av spelbolagets kundtjänst är en stor fördel för er nya spelare.

6. Övrigt utbud - Appar, Livestreaming med mera

Det positiva med den stora konkurrensen kring spelbolagen är att dom ständigt jobbar för att få och behålla kunder. För att göra just detta krävs det att spelbolagen erbjuder det bästa till sina kunder. Fyra av dom mest vitala funktionerna för bettingsidorna idag är;

 • Livestreaming - Att erbjuda sina kunder möjligheten att se matcher live har visat sig vara en extremt uppskattad funktion. Spelbolag som kan erbjuda livestream har fått en rejäl boost med nya medlemmar.
 • Cash out - En av dom nyare funktionerna som erbjuds hos spelbolagen är idag cash out. Denna typ av funktion innebär att du kan stänga ditt spel innan matchen/tävlingen är färdigspelad.  
 • Appar - En av dom allra viktigaste funktionerna för ett spelbolag är att dom erbjuder sina kunder en app eller mobilanpassad hemsida. Majoriteten av spelare väljer nämligen att betta med sin mobil.
 • Statistik - Data som visar statistik på lag/spelar har visat sig vara en uppskattad funktion bland folk som bettar. Många av dom spelare som väljer att betta på en match tar hjälp av information om t.ex. tidigare möten eller hur formen är.