• Hem
 • Bästa spelbolag

Bästa Spelbolag & Bettingsidor på nätet

Bettingstugan rankar och jämför de bästa spelbolagen online.

Bästa spelbolag online

Spelbolag
Vårt betyg:
 • Marknadens bästa oddsbonus
 • Stort utbud av kampanjer som uppdateras ofta
 • Erbjuder Fantasy Sports
Sport Bonus:

200% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 5x Bonussumma Lägsta odds: 1.40 Bonuskod: Ingen kod

Vårt betyg:
 • Ligger i absolut framkant när det gäller mobilt spelande
 • Mycket bra välkomstbonusar samt utbud av kampanjer
 • Stort utbud av livestreamad sport
Sport Bonus:

100% upp till 1000 SEK
+ 200 SEK Gratisspel

Omsättningskrav: 5x Bonussumma Lägsta odds: 1.50 Bonuskod: Ingen kod

Vårt betyg:
 • Stora på e-sport
 • Mycket bra välkomstbonusar
 • Sort utbud av kampanjer
Sport Bonus:

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 6x Bonussumma Lägsta odds: 1.75 Bonuskod: Ingen kod

Vårt betyg:
 • Mycket bra sportbonus
 • Arrangerar ofta stora tävlingar och kampanjer
 • Erbjuder EttKryssTvå som alternativ till Stryktipset
Sport Bonus:

1000 SEK Riskfritt spel

Omsättningskrav: 1x Bonussumma Lägsta odds: 1.50 Bonuskod: Ingen kod

Vårt betyg:
 • Stort utbud av odds, live och pre-match
 • Erbjuder även en oddsbörs (Exchange)
 • Attraktiv oddsbonus för nya spelare
Sport Bonus:

1000 SEK Bonusspel

Lägsta odds: 2.00 Bonuskod: SW1000

Vårt betyg:
 • Många kampanjer för sport
 • Mycket stort utbud av odds
 • Snabba och avgiftsfria utbetalningar
Sport Bonus:

50% upp till 2000 SEK

Omsättningskrav: 17x Bonussumma Lägsta odds: 1.60 Bonuskod: FD200

Vårt betyg:
 • Erbjuder både spelbörs (Exchange) och vanlig sportsbook
 • Höga odds
 • Bra mobilappar för både iOS och Android
Sport Bonus:

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 8x Bonussumma Lägsta odds: 1.60 Bonuskod: ZSKACJ

Vårt betyg:
 • Modern och fräsch design för mobil och desktop
 • Erbjuder spelprodukterna “Betser League” och “Balls & Brains”
 • Bra utbud av oddskampanjer
Sport Bonus:

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 12x Bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod

Vårt betyg:
 • Ny, snygg och lättnavigerad sportsbook
 • Snabba utbetalningar
 • Bra oddskampanjer
Sport Bonus:

2 x 100 SEK Gratisspel

Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod

Vårt betyg:
Sport Bonus:

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 10x Bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod

Bäst spelbolag och bettingsidor 2018

Utbudet av spelbolag på nätet är i dag gigantiskt, vilket gör att det inte är helt lätt att veta vilken av alla bettingsidor du ska välja, eller vilket bolag som egentligen har bäst bettingsida för dig. En fråga du bör ställa dig innan du väljer spelbolag är därför, vad eftersöker du? 

Är du till exempel ute efter att dom bästa oddsen eller vilket som är det bästa spelbolaget som erbjuder flest och bäst oddsbonusar. För att hjälpa dig att hitta rätt spelbolag så har vi skapat en spelbolagsguide där du enkelt kan få en bra överblick över dom bästa spelbolagen på den svenska marknaden. 

Nedan punktar vi upp kort information om respektive bettingsajt. Vi listar även vilka insättningsbonusar som spelbolagen erbjuder till sina nya kunder. Vill du ta del av ytterligare information om ett specifikt spelbolag så kan du klicka på Läs mer, där vi har en mer omfattande text. På vår hemsida har vi recenserat bettingsidorna samt skrivit information om sektionerna odds, casino, poker och mobil

Bäst spelbolag & bäst bettingsidor 2018

Spelbolag och bettingsajter för fotboll

När det kommer till att betta på fotboll så har du som spelare flera spelsidor att välja på. Det stora intresset för fotboll och betting har nämligen resulterat i att i stort sett varje spelbolag erbjuder ett massivt utbud av just spel på fotboll. Du kan idag spela på matcher och ligor från hela världen och betta på flera olika marknader. Men trots att bettingsajterna erbjuder ett liknande sortiment så skiljer dom sig ändå från varandra. Det kan t.ex. vara så att ett spelbolag erbjuder en bredare marknad när det kommer till svensk fotboll eller att ett annat spelbolag ger dig dom bästa oddsen för fotboll. Så är du intresserad av att betta på fotboll så är det viktigt att du vet vilken bettingsajt som passar dig bäst. För att hjälpa dig att hitta rätt spelbolag, så har vi punktat ner dom vanligast faktorerna som spelare anser är viktigt.

 • Spelutbud
 • Odds
 • Livebetting
 • Cash Out-funktion
 • Livestreaming

I majoriteten av fall så är det dom stora och kända spelsidorna som har bäst utbud och funktioner när det kommer till betting på fotboll. Exempel på stora odds sidor som erbjuder ett grymt utbud av fotboll är Bet365, Unibet och Betfair. Dessa tre bettingsidor ligger före dom andra spelbolagen när det kommer till livebetting, Cash Out och Livestreaming på fotboll. Är du ute efter dom bästa oddsen så bör du rikta fokus mot Pinnacle eller Betfair. Dessa två spelbolag är oftast bäst på att erbjuda höga odds på fotboll. 

Besök "Bästa spelbolagen för fotboll" om du vill ha en mer detaljerad beskrivning med vad du ska tänka på när du väljer ett spelbolag för betting på fotboll. 

Bästa spelbolag för fotboll

 1. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

 2. 200% upp till 1000 SEK

 3. 100% upp till 1000 SEK

 4. Ingen välkomstbonus

 5. 1000 SEK Gratisspel

 6. 1000 SEK Riskfritt spel

 7. 400% upp till 400 SEK

 8. 100% upp till 1000 SEK
  + 200 SEK Gratisspel

Bästa spelbolag och bettingsajter för livebetting

På senare år har det blivit extremt populärt att spela på liveodds och livebetting. Att livebetta är ett sätt för dig som spelare att visa din expertis om sporten då du, mitt under en pågående match, placerar ett spel. Att förutse utfallet av en pågående match är som sagt extremt populärt hos spelare och det är därför viktigt att spelare har möjligheten till att livebetta hos sitt spelbolag.  

Dom flesta spelsidor erbjuder livebetting, men spelbolagen skiljer sig när det kommer till vilken utsträckning som dom täcker livebetting. Vissa bettingsidor är alltså mycket bättre än andra när det kommer till livebetting. Vad som avgör hur ett spelbolag är bättre på livebetting än andra är främst utbudet, men det handlar även om hur bra odds dom erbjuder och hur bra livebetting fungerar i mobilen. Det bästa spelbolaget för livebetting är Bet365, dom har både bäst utbud och odds när det kommer till att betta live på en match. Betsson har nyligen lanserat en grym oddssida för mobilen där du enkelt kan livebetta, när och var som helst. En annan bettingsajt som bör lyftas när det kommer till livebetting är Unibet. Deras grymma app har ger dig möjligheten att på ett smidigt sätt livebetta på massvis av sport. 

Det som är viktigt att nämna när det kommer till livebetting är att utbud och odds skiljer sig beroende på vilket spelbolag du väljer. Så är du ute efter att livebetta på en specifik sport eller marknad så rekommenderar vi att du läser vår text "Bäst spelbolag för livebetting".

Bästa spelbolag för livebetting

 1. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

 2. 1000 SEK Riskfritt spel

 3. 200% upp till 1000 SEK

 4. 100% upp till 1000 SEK
  + 200 SEK Gratisspel

 5. 125% upp till 1250 SEK

 6. 1000 SEK Gratisspel

 7. 400% upp till 400 SEK

 8. 100% upp till 1000 SEK
  + 250 SEK Riskfritt spel

Bettingsidor med Cash Out

Cash Out är en av dom nyaste funktionerna inom betting och innebär att du som spelare har möjlighet till att stänga ditt spel innan matchen/tävlingen är avslutad. Cash Out har på kort tid blivit en extremt uppskattad funktion hos spelare vilket spelbolagen självklart har snappat upp. Det börjar därför bli allt vanligare att dom olika bettingsidorna erbjuder sina kunder funktionen Cash Out. Men även fast flertalet spelbolag har börjat med Cash Out så skiljer sig funktionen beroende på vilken bettingsajt som du spelar på. Vissa sidor har ett större utbud när det kommer till spel och andra är t.ex. mer generösa när det gäller hur mycket du kan stänga spel på. Idag anser vi att Bet365 är det bästa spelbolaget med Cash Out då dom erbjuder sina kunder möjligheten att stänga alla spel, både innan och under match/tävling. Andra spelbolag som bör nämnas i detta sammanhang är Unibet, Betsson och Bethard. För att få en mer omfattande beskrivning om varför vi anser att dessa spelbolag är bäst när det kommer till Cash Out besök "Bäst spelbolag med Cash Out".

Bästa spelbolag för Cash Out

 1. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

 2. 200% upp till 1000 SEK

 3. 1000 SEK Riskfritt spel

 4. 125% upp till 1250 SEK

 5. 100% upp till 1000 SEK

 6. 100% upp till 1000 SEK
  + 250 SEK Riskfritt spel

 7. 1000 SEK Bonusspel

 8. 1000 SEK Gratisspel

Spelbolag för livestreaming

Att spelbolagen ger sina kunder möjligheten att livestreama matcher helt gratis har snabbt blivit en succé. Dom bettingsidor som erbjuder livestreaming har idag ett stort försprång gentemot mot sina konkurrenter då kunderna slipper betala dyra avgifter för att se matcher. För att kunna ta del av direktsänd sport hos ditt spelbolag behöver du i majoriteten av fall ha ett positivt saldo på ditt spelkonto eller ha ett pågående spel inom dom senaste 24 timmarna. 

Är du intresserad av att se direktsänd sport rekommenderar vi därför att du skapar ett konto hos någon av dom spelbolag som erbjuder denna generösa funktion. Du bör även ta reda på vad för matcher och sporter som spelbolagen erbjuder när det kommer till livestream. Dom olika bettingsidorna som har live stream tenderar nämligen att ha varierande utbud. Vissa spelbolag fokuserar mer på fotboll och ligor som La Liga, Serie A och Bundesliga medan andra spelbolag sänder sport som hockey eller basket. Dom spelbolag som vi anser är bäst inom livestreaming är: 

 • Bet365
 • Unibet
 • NordicBet

Vill du ha ytterligare info om livestreaming och vilka spelbolag som erbjuder sina kunder direktsänd sport? Se då till att läs "Bäst spelbolag för Live Stream"

Bästa spelbolag för livestreaming

 1. Upp till 1000 SEK i Spelkrediter

 2. 200% upp till 1000 SEK

 3. 100% upp till 1000 SEK
  + 250 SEK Riskfritt spel

 4. 100% upp till 1000 SEK
  + 200 SEK Gratisspel

 5. 1000 SEK Riskfritt spel

 6. 100% upp till 2000 SEK

 7. 125% upp till 1250 SEK

Vilket spelbolag passar dig?

Exempel på bästa spelbolag är ett spelbolag som låter spelaren välja mellan mängder av olika spel, funktioner och har en utmärkt support. Bettingstugan listar de 9 viktigaste faktorerna för att du ska hitta det spelbolag som passar dig bäst.

 1. Spelbolagens licens
 2. Utbud - Välj det bästa spelbolag för dig
 3. Övrigt utbud - Appar, Livestreaming med mera
 4. Odds - Hitta dom bästa oddsen
 5. Erbjudanden och bonusar - Kolla igenom villkoren
 6. Mobilvänlighet - Mobilanpassade hemsidor och appar
 7. Spelbolagens support - Snabb och svensk support
 8. Finans - Insättning och uttag
 9. Varumärke - Spelbolag med gott rykte är att föredra

1. Spelbolagens licens

När du väljer ett spelbolag bör du ta reda på hur eventuella vinster beskattas. Detta gör du enklast genom att ta reda på var spelbolaget har sin licens utfärdat. I Sverige tillåts endast statligt ägda bolag bedriva spelverksamhet, dessa är Casino Cosmopol och Svenska Spel. Väljer du att spela via ett svenskt privatägt spelbolag så innebär det att spellicensen är utfärdad i andra länder än Sverige. Fördelen för svenska spelare att betta från ett privatägt spelbolag är att eventuella vinster befrias från skatt så länge som spelbolaget är licensierat i ett EU-land. Det är därför vanligt att dom privatägda spelbolagen söker sig till skatteparadis som t.ex. Malta och Gibraltar.

2. Utbud - Välj det bästa spelbolag för dig

För att du ska kunna maximera din upplevelse med betting är det viktigt att du väljer dom bästa bettingsidorna för dig. Innan du väljer ett spelbolag är det därför viktigt att du vet vad du eftersöker hos ett spelbolag.

Populära faktorer vid val av spelbolag - vilken bettingsida är bäst för dig?

 • Spelbolag med dom bästa oddsen
 • Spelbolag med dom bästa casino och pokerspelen
 • Spelbolag med bäst bonusar
 • Spelbolag med bäst sportsbook / störst utbud av matcher 

Föredrar du att spela casinospel eller på odds? Vilket utbud spelbolaget har är avgörande för spelupplevelsen. Många spelbolag har ett stort utbud som sträcker sig från casinospel till odds via poker – undersök gärna hur utbudet ser ut i detalj, exempelvis vilka bordsspel som erbjuds i casinosektionen eller vilka sporter du kan spela på i deras sportsbook. Några fokuserar på casinospel och andra fokuserar på odds. Ta beslut om spelbolag efter vad som bäst uppfyller dina krav och önskemål.

3. Övrigt utbud - Appar, Livestreaming med mera

Konkurrensen bland olika oddssidor på nätet är hård och för att dom olika spelbolagen ska kunna locka över flest kunder och anses som dom bästa bettingsidorna, utvecklar dom ständigt deras utbud med andra typer av tjänster som t.ex. ;

 • Livestreaming - En del av spelbolagen har sedan några år tillbaka lyckats få rättigheter till att sända utvalda matcher direkt på deras hemsida.
 • Bonusar - Spelbolagen lockar över och behåller kunder med hjälp av olika välkomst och insättningsbonusar.
 • Cash out - En av dom nyare tjänsterna som erbjuds hos spelbolagen är idag cash out. Denna typ av tjänst har visat sig vara populärt och allt fler spelbolag har böjrat införa cash out.
 • Appar - Att ha möjlighet att betta vart du än befinner dig är en viktig aspekt hos kunderna. Majoriteten av spelbolag har därför utvecklat en app för att optimera bettingen och kundernas mobilvänlighet.
 • Statistik - Allt fler spelbolag har på senare tid börjat med att erbjuda statistik till sina kunder. Att ha möjlighet att analysera sitt spel direkt från bettingsidan har snabbt blivit en populär funktion bland kunderna.

4. Odds - Hitta dom bästa oddsen

Ett enkelt sätt att maximera din vinst är att jämföra odds hos dom olika bettingsidorna och hitta det spelbolag som erbjuder bäst odds på marknaden för ditt specifika spel. Idag finns det flera tjänster som jämför och tar fram dom bästa oddsen på nätet för dig och även om det krävs att du registrerar dig hos fler spelbolag, så bör du inte missa chansen att ta del av dom bästa oddsen. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle för dig att utnyttja en välkomstbonus (länk). Att vara medlem hos fler än ett spelbolag ger dig alltså möjligheten till att placera spel hos den spelsida med bäst odds. Vårt tips från oss är därför att du tar dig tiden att söka efter det bästa oddset för din match så att du får ut så mycket som möjligt av ditt spel.

5. Erbjudanden och bonusar - Kolla igenom villkoren

Gratis är gott, brukar man säga. Spelare tar gärna del av erbjudanden och bonusar – och det vet spelbolagen om. Bolagen konkurrerar just därför om spelare med erbjudanden och bonusar, vilket är till fördel för dig som spelare. Första gången du tar del av en bonus är oftast i samband med att du registrerar ett nytt konto. Majoriteten av spelbolag ser då till att ge dig en välkomstbonus som du kan spela för. Utöver olika välkomstbonusar så kommer du bli erbjuden andra typer av bonusar av spelbolagen. Välj bolag som är generösa när det kommer till erbjudanden och bonusar om du uppskattar att spela gratis – sök i de lägre leden för att hitta allra flest erbjudanden och bonusar. Slutligen, en viktig aspekt att tänka på när du använder dig av erbjudanden och bonusar från dom olika bettingsidorna, är att du måste vara medveten om vad det är för regler och villkor som gäller. Läs den finstilta texten och ta reda på vad du t.ex. måste omsätta när du förbrukar en bonus. En del av dom olika bonusarna hos spelbolagen kräver även ett minimum odds. Ta reda på vad det lägst accepterade oddset är som du kan betta på för att ditt spel ska räknas i omsättningskravet.

6. Mobilvänlighet - Mobilanpassade hemsidor och appar

Spel i mobilen har revolutionerat spelindustrin – men inte alla spelbolag har hängt med i utvecklingen. Det finns fortfarande flera spelbolag på nätet som inte är anpassade för mobiler, vilket kan vara en avgörande faktor för kunder huruvida dom ska registrera sig hos spelbolaget eller inte. Dom allra bästa spelbolagen erbjuder dock antingen sina kunder en mobilanpassad version eller app som utökar kundernas användar- och spelupplevelse. Mobilvänlighet ligger i tiden och ska prioriteras.

Bettingstugans favoriter - 5 bra bettingappar

7. Spelbolagens support - Snabb och svensk support

Det är inte alla kunder som behärskar det engelska språket, speciellt när det kommer till att hantera dom olika bettingtermerna på engelska, så att spelbolagen erbjuder support på svenska är även det en väsentlig faktor. Svenska spelbolag erbjuder självfallet svensk support men besöker du ett spelbolag som inte har svenska ägare finns det en risk för att du inte kan få svensk support.  Huruvida bolagen erbjuder svensk support eller ej går att läsa om på deras hemsidor – och du kommer märka att några bolag endast erbjuder svensk support särskilda timmar, vanligtvis från 08:00 till 01:00. Läs vad som gäller på bolagens hemsidor innan du blir medlem.   

8. Finans - Insättning och uttag

Spelbolagen har olika villkor och regler för insättning och uttag. Det är därför viktigt att du läser om vilka betalningsalternativ som accepteras hos spelbolaget – och framför allt om det uppkommer eventuella kostnader. Bolagen har dessutom olika gränser för insättningar och uttag, gränserna kan även variera beroende på betalningsalternativ.

Populära betalningsmetoder är;

 • VISA/Mastercard
 • Skrill (Moneybookers)
 • Neteller
 • Paysafecard
 • Entropay
 • Trustly

Du hittar information om lägsta respektive högsta belopp som accepteras på bolagens hemsidor.

9. Varumärke - Spelbolag med gott rykte är att föredra

För att hitta spelbolaget som passar dig bäst måste du våga utforska utbudet bland dom olika bettingsidorna, det tar ofta tid att hitta ett spelbolag som lever upp till ens förväntningar och som man dessutom trivs med. Punkterna ovanför vägleder dig i valet av spelbolag – men bara du vet vilken bettingsida som är bäst för dig och uppfyller dina krav och önskemål. Vi rekommenderar därför att du tar beslut efter vad som är viktigast för DIG när du spelar. Vill du hitta spelbolaget som erbjuder bäst odds och bonusar, eller det spelbolag som ger dig möjlighet att spela på sporter i dom lägre divisionerna? Flera av spelbolagen erbjuder även mängder med matcher som du kan följa live på deras bettingsida, det kan även vara en avgörande faktor huruvida vilka spelbolag som erbjuder live streaming. Du kommer alltså med största sannolikhet vara tvungen att kompromissa och prioritera för att hitta dom bästa bettingsidorna. Är du en ny spelare inom betting så rekommenderar vi ändå att du till en början väljer ett av dom spelbolag med bäst rykte. Dom populäraste spelbolagen tenderar nämligen till att erbjuda ett brett sortiment av samtliga punkter som vi belyst i denna text.

FAQ Spelbolag & Bettingsajter

Vilket eller vilka spelbolag har bäst odds?

Vilket spelbolag som erbjuder bäst odds är svårt att säga eftersom det skiljer sig ofta från tävling till tävling och match till match. Vissa spelbolag ger exempelvis högre odds på hockey men lägre odds på tennis. Lättast att bedöma vilket spelbolag som har högst återbetalning till sina kunder i genomsnitt. Då brukar man oftast tala om den asiatiska marknaden med spelbolag som exempelvis Pinnacle. Pinnacle säger själva att de alltid har bäst odds vilket inte stämmer. Däremot har man i genomsnitt högst återbetalning på marknaden.

Hur sätter spelbolagen odds?

Hur spelbolagen sätter sina odds skiljer sig från spelbolag till spelbolag. Många europeiska spelbolag har dock samma oddsleverantörer och sätter alltså inte sina odds själva. Det finns företag som jobbar enbart med att sätta odds utan att själva erbjuda dem. Därefter justeras oddsen efter hur marknaden väljer att placera sin pengar. Kommer det in mycket pengar på lag X så kommer spelbolaget automatiskt att sänka sina odds där. Eftersom de största summorna omsätts på de asiatiska spelbolagen brukar ofta deras odds ses som de “korrekta” och därför brukar många spelbolag justera sina odds efter de asiatiska spelbolagen oddsrörelser.

Varför ligger alla spelbolag på Malta?

Att många spelbolag väljer att ha sin bas på Malta är ingen slump. Malta har en lagstiftning för spelbolag som är väldigt generös och det blir i princip ett skatteparadis för spelbolagen. Det finns dock många svenska spelbolag som gärna skulle vilja jobba från Sverige men p.g.a. Svenska Spels monopol i Sverige är det inte möjligt. Spelindustrin ligger till stor grund för Maltas ekonomi och för spelbolagen är det perfekt som endast behöver skatta några få procent. Det blir en win-win situation.

Vilka spelbolag finns på börsen?

Det finns många bolag som är verksamma inom spelindustrin på den svenska börsen. De svenska spelbolag som finns på börsen är Kindred (Unibet), Betsson Group (Betsson,NordicBet), LeoVegas, Cherry och Mr Green. Sen finns det bolag som Kambi och NetEnt som inte är spelbolag i sig men som är verksamma inom spel.

Hur många bettingsajter finns det?

Det finns hundratals av spelbolag om inte tusentals. Många spelbolag är små och helt okända för oss svenskar och som kanske enbart riktar in sig på spelautomater etc. En exakt siffra går inte att veta då det nästan varje vecka kommer ett nytt spelbolag samtidigt som något annat läggs ner.

Vilka spelbolag limiterar dig inte?

Limitering innebär att spelbolagen begränsar spelare som vinner mycket pengar. Istället för att kunna spela för exempelvis 2000kr limiterar spelbolaget spelaren så han eller hon max kan spela för 20kr. Nästan alla europeiska spelbolag limiterar spelare som vinner mycket. Spelbolag som inte limiterar är de asiatiska spelbolagen som Pinnacle, SBOBet, ISN. Även på spelbolags spelbörsar som Betfair och Matchbook brukar limitering sällan ske. Däremot kan du där bli tvungen att betala en högre kommission vilket är en typ av limitering

Vilket spelbolag är bäst?

Hur långt är ett snöre? Det är jättesvårt att säga vilket spelbolag som är bäst eftersom vissa spelbolag passar vissa typer av kunder. Vissa spelbolag riktar in sig på livebetting medan andra riktar in sig på spelautomater. Tips är att du läser våra recensioner på Bettingstugan för att ta reda på vilket spelbolag som passar just dig.